mynewspapers.net

Border Collie gäss utbildning

Border Collie gäss utbildning


Border Collies är en av de mest intelligenta vallning hundarna. Deras angelägna instinkt som arbetande hund gör dem lätt trainable för att arbeta med gäss. Denna hund använder en hotfull blick för att uppmuntra sin flock att uppträda. Oavsett om du använder denna hund att underhålla din egen flock eller rensa gäss från fältet, är gränsen collie ett bra val för jobbet--men det är en hög-kraft hund och behöver daglig motion.

Avel

Välj en border collie som har fötts upp för herd. Inte alla hundar har samma härstamning och de som föds från bra en vallning linje kommer att göra bättre än en som inte har. Om du köper en hund från en uppfödare, kommer du få höra historien av föräldrarna. Om du funderar på att få en hund från rädda, du kommer inte ha denna information, men nästan alla Border collies har den naturliga instinkten att jaga och besättningen.

Grundläggande utbildning

Border collies bör ha alla grunderna ner innan de flyttas till gäss utbildning. Hundar bör veta sitta, stanna, ner och kommer. Hunden bör kunna prestera dessa kommandon även när omgiven av distraktioner. Detta kommer att ge dig en bättre chans få hundar uppmärksamhet när ute på fältet.

Orientering

Gränsen collie bör införas att gässen i en kontrollerad miljö. Vissa hundar kan vara rädda för gäss eller ta deras rovgiriga instinkt för långt och döda gässen. Hålla hunden i koppel och promenad hunden runt gässen att mäta dess reaktion. Titta på tecken hunden är rädd och backar från fåglarna. Om hunden är okontrollerat lungeing på fåglar och inte lyssna på kommandon, kan det vara för aggressiv.

Vallning

Som med får eller nötkreatur, kan hunden tränas att köra mot fåglarna i kretsar som sammanför fåglarna. Om för att rensa vilda gässen från ett fält, är fågelns instinkt att flyga bort till säkerhet. Vallning klubbar runt landet hålla tävlingar för vallning hund. De erbjuder även klasser för att träna hunden till besättningen.