mynewspapers.net

Böner för nyblivna mammor & spädbarnFör vissa nya mammor är bön det enda sättet att göra det genom de första veckorna av föräldraskap. Sömnbrist och oro kombineras för att skapa en miljö där många mödrar kämpar för att klara sig igenom dagen. Bönen blir en användbar coping mekanism för nya mammor. När säger böner runt den nya bebisen, lägger det en grund för bön som barnet kan ta in i vuxenlivet.

Bön för en Baby

Böner för nyblivna mammor & spädbarn


"Herren Låt mig gå med dig även om mina steg är små vistelse bredvid, hålla mig i handen och aldrig låta mig falla. Amen." Denna vackra bön från catholic.org talar till enkelheten i spädbarn och deras enkla behov. En bön som den här övergångar väl från en förälder säger att det för en ny baby barn lära sig det som en av hans första böner.

Bön för en mamma

Stephanie Howard i "Kramar för nya mammor" rekommenderar: "när livet blir tufft, jag är din gömställe. Jag är nära när du kallar på mig i sanning. Jag ska skydda dig från besväret, omger dig med låtar av befrielse. Ge mig alla dina bekymmer och titta mig hålla dig och din familj. Oavsett hur dystra saker kan tyckas, jag ska aldrig låta rättfärdig nedgången. Och aldrig tvivlar på att din uppriktiga böner som rättfärdig mamma är kraftfull och effektiv. Victoriously, din evige Gud nödhamnar." En ny mamma har ibland svårt att hitta styrkan att utföra ens grundläggande uppgifter för hennes barn. Trötthet gör allt verkar svårare, men denna bön erbjuder en glimt av hopp för dessa tillfällen.

Bön till Sankt Nikolaus av Tolentino

Böner för nyblivna mammor & spädbarn


Flera skyddshelgonen för spädbarn finns, inklusive Brigid av Irland och den heliga Innocents Nikolaus av Tolentino. En bön till Saint Nicholas för en ny baby kan vara en tröst. Salemcatholic.org rekommenderar: "O Gud, källa till styrka och mod, du gav din älskade predikant, Sankt Nikolaus av Tolentino, övertygelsen av tro till slutet. Nåd oss med förmågan att översätta din undervisning i handling, förbli patienten mitt i umbäranden, tjänar fattiga och de som drabbas och leva som din sanna och trogna tjänare. Nikolaus av Tolentino, be för oss."

Bön till Saint Anne

Saint Anne, en av skyddshelgonen för mödrar, var mor till jungfru Maria. En bön till henne, mormor till Jesus, verkar lämpligt för svåra tider. Carmelite.org erbjuder: "bra Saint Anne, du var särskilt gynnas av Gud att vara mor till den mest heliga Jungfru Maria, och därmed mormor till vår Frälsare Jesus Kristus. Av din intimitet med din mest rena dotter och hennes gudomliga Son, vänligen hämta för oss de nåd som vi eftersträvar. Säkra för oss styrkan att utföra troget våra dagliga uppgifter och den hjälp vi behöver framhärda i kärleken till Jesus och Maria. Amen."