mynewspapers.net

Bonded läder vs äkta skinnsoffor

Bonded läder vs äkta skinnsoffor


Skinnsoffor ger en varm och lyxig estetik till vardagsrum och familjen utrymmen. De är tåliga, bekväma och finns i olika blandningar, färger och texturer. Sofforna kan vara klädda i många typer av läder, men oftast tillverkare använder äkta läder eller, i mer billig soffor, limmade läder.

Bonded läder

Bonded läder liknar äkta läder och kan vara lika hållbart. Den är gjord med äkta läder fibrer som är bundna med latex och täckt med polyuretan. En finish används för att göra det ser ut som läder. Soffor i bonded läder kan ha varierande mängder av äkta läder i materialet, men vanligtvis läder innehållet är cirka 17 procent. Inget av detta läder innehåll är på ytan av i soffan, dock; den tillämpas på stöd, och den främre eller synliga yta är faktiskt en polyuretan material.

Äkta läder

Äkta läderklädsel är tillverkad av verkliga hudar från djur. Varje Dölj har en unik textur, mönster och färgning. Hudar, som är vanligast från boskap, är garvade för att göra en stark klädsel material. Eftersom det är ett naturligt material, åldras läder också väl. Skinnsoffor kan Visa nicks eller ärr, men dessa anses inte fel och påverkar inte kvaliteten. Det tar många hudar att täcka en enda soffa, så variationer i färg och konsistens är vanliga.

Vård

Om vätska spills på äkta läder, pärlor det oftast upp så att du kan torka bort lätt. Mocka är ett undantag, och är svårare att rengöra på grund av dess borstad yta. Tvål eller alkohol-baserade produkter inte bör användas till ren äkta läderklädsel eftersom de kan torka ut materialet--fråga din återförsäljare för en specialitet läder renare på köpet. Äkta lädersoffor bör placeras nära värmekällor och ej i direkt solljus, som bleknar, spricka eller skala läder. Spännen, skor eller andra vassa föremål som kan hittas på kläder kan skada läderklädsel också. Polyuretanbaserat material i bonded soffor tenderar att vara resistenta mot blekning och sprickbildning. Denna typ av skinnsoffa Rengör enkelt, men kan också tår om vassa föremål som spännen är skrapade över materialet. Både bundna och äkta skinnsoffor bör torkas varannan vecka med en fuktig trasa. Detta håller porerna i det materiella klartext av smuts och skräp, som kan vara slipande. Äkta skinnsoffor kräva behandling med ett läder balsam om två gånger varje år.

Mängd

Äkta läder erbjuder en mängd olika texturer och kvalitet. Top-grain läder, exempelvis kommer från det övre lagret av huden, och används i alla högkvalitativa soffor. Hudar används för topp-grain läder har oftast få eller inga ärr från repor, insekter eller branding. De kräver minimal bearbetning, vilket är lika med mjukare stoppning. Korrigerade läder är en av de lägre kvaliteterna av äkta läder. Den är gjord av nedre-grain hudar som har gått igenom betydande bearbetning med hjälp av kemikalier, färger och stämpling. Denna klädsel är inte så mjuk som top-grain läder men det tenderar att ha en mer enhetlig färg och mönster. Bonded läder finns i en huvudsaklig, som egentligen är en polyuretan material som innehåller läder fibrer sprayas på baksidan. De flesta av stoppningen består av polyuretan material. Vissa tillverkare kan använda mer läder än andra, men i allmänhet bundna läder är ett alternativ för dem som vill lyxiga utseendet av en skinnsoffa till ett mer överkomligt pris.