mynewspapers.net

Bomullstråd Vs. bomull-täckt Polyester tråd

Bomullstråd Vs. bomull-täckt Polyester tråd


Bomull och bomull-täckt polyester är gemensamma sömnad trådar. Alla har en unik kvalitet, fallgrop och fördel att lägga till vad projektet sömnad är. Att veta skillnaden kan expandera din sömnad stil och detalj arbetet i projektet.

Bomullstråd (Mercerized)

All-bomullstråd är den äldsta typen av tråd tillgänglig. Den är tillverkad av lång krampa bomull som bearbetas, snurrade och behandlas via en kemisk bad att ge det dess varumärke sheen. Bomullstråd kommer i olika vikter för broderi, quiltning, sömnad och mattor och knappar. Ren bomullstråd kan ta färg och det är antistatisk. Bomullstråd är oftast används för heirloom sy på allt från täcken till kläder.

Bomull tråd fallgrop

Ren bomullstråd kan inte stå upprepade tvättar i varmt vatten. Även kallt vatten så småningom kommer att bryta ner och tråden krymper.

Bomull-täckt Polyester tråd

Bomull-täckt polyester har bäst av båda världar. Den har mjukhet i ren bomull, färgämne acceptans och en glans så det är smidigt för sömnad både för hand och maskin och det är antistatisk. Polyester tråd är spunnen i en enda strand så det har stretch. Och eftersom det inte är naturligt det motstår krymper och sträcker sig och inte försämras även efter tvätt.

Bomull omfattas tråd fallgrop

Vissa billigare versioner strimla när det används och kommer att lämna trasiga trådar i sömmarna om spänning och nålen är fel. Välja en kvalitet namn varumärke omfattas tråd.

Glace tråd

Glace tråd är specialbehandlad för klädsel, hög stress och utomhusbruk. Det är en tjockare tråd och finns i både bomull och bomull-täckt polyester.