mynewspapers.net

Bokstäver stilar för affischer

Bokstäver stilar för affischer


Bra affisch design bygger på bokstäver att förmedla ditt budskap. Från en rockkonsert till ett affärsmöte är välja en typ och stil för att matcha ditt projekt mycket viktigt.

Art Nouveau och psykedeliska bokstäver

Bokstäver stilar för affischer


Populär på 1960-talet, psykedeliska bokstäver kan ge din affisch en retro, funky känsla. Denna stil härrör från Art Nouveau-stil från 1800-talet. Teckensnitt, Pantagruel, anses vara den perfekta bro mellan de två stilarna. Om du vill skapa en psykedelisk effekt, anser snedvrider basen av teckensnitt, snett eller sneda botten av breven till kurvan runt ett objekt eller bokstäver i word nedan.

Art Deco-stilar

Bokstäver stilar för affischer


Den Art déco-eran var främst i 1920- och 30-talen. Med en Art déco-teckensnitt kan förmedla en elegant eller jazzig känsla. Det kan också förmedla en industriell eller robotic estetisk. Ofta sans serif, typsnitten är ren och modernt utseende. Några av dessa teckensnitt är mer dekorativ än andra, med extra linjer eller andra utsmyckningar. Det är inte ovanligt för art déco-teckensnitt vara versaler. Några liknar egyptiska hieroglyfer.

Principerna för affisch bokstäver

Affischer ska betona deras ämne med en minsta storlek för 24-punkten. Överväga att din betraktare kommer att vara minst 10 till 15 fot bort. Använd inte mer än två typsnitt på en affisch. Ett sans serif-teckensnitt som Arial eller Helvetica är att föredra att läsa på avstånd. Betraktarens öga bör följa informationen lätt, med den viktigaste informationen lättillgänglig. Försöka dra betraktaren mot informationen med iögonfallande, tillgänglig design.

Anpassade bokstäver

Photoshop och Gimp kan hjälpa dig att anpassa teckensnitt med inbyggda effekter för skuggor eller andra 3D-effekter. I Photoshop kan du förvandla din skriver i en vektorbild och ändra det som ni kanske andra bilder. Med verktyget penna, kan du ändra storleken och formen på ett standard teckensnitt att återspegla din personliga vision. Photoshop erbjuder miljontals alternativ, inklusive text som ser ut som en begagnad gummistämpel.