mynewspapers.net

Böjda paver gångväg idéer

Böjda paver gångväg idéer


Med marksten för att skapa gångvägar och stigar kan vara ett idealiskt val för vissa husägare. Marksten är ett billigt alternativ till att använda tegel eller natursten, och finns i tegel och sten-liknande effekter. Marksten kommer i många storlekar och färger, vilket gör dem idealiska för en person som vill blanda olika marksten tillsammans för att skapa sin egen personliga mönster.

Kullersten

Kullersten har lagt karaktär och definition till gator och gångvägar i många år. En billig metod för att uppnå den kullerstensbelagda-liknande effekten för böjda gångbanor är att använda utläggare stenar. Installera en asfaltläggare gångväg i en kullersten mönster kan vara en utmaning; men denna metod kommer att lägga till karaktär och vissa flair på varje område. En mängd marksten i flera storlekar och färger, är inställda på en diagonal kommer att vara tillräcklig för att uppnå önskad kullersten effekt. En mer solid kurs mönster, där en rad av tegel är orienterade i samma riktning, med endast ändarna synlig, kommer att lägga sista touch till gångvägen.

Cirkulär

En populär design för paver gångvägar är cirkulär design. Denna metod för placering är bäst för uteplats eller andra sittplatser områden eftersom det skapar en brännpunkt. Om ett område inte är cirkulär, insidan del av gångvägen kan placeras i ett cirkulärt mönster, och kanterna inramade i en rak mönster. Om hela området är cirkulär, kan marksten placeras genom att följa den naturliga kurvan över området. Installera gångvägen genom skiktning tegelstenar runt utsidan, installera tills du kommer till centrum. Center tegelstenar kan klippas för att passa vid behov. För extra intresse, kan du använda många olika färger av marksten när du installerar en cirkulär gångväg.

Slingrande

En slingrande och krökt bana skapad av utläggare stenar läggs rörelse och intresse till ett område. Detta mönster skapas genom att placera rader av marksten i samma riktning, vilket skapar ett riktat flöde. Marksten används är i allmänhet samma storlek i hela sökvägen, även om färgerna på marksten kan vara samma eller en blandning av färger. Detta mönster är perfekt för områden som trädgård stigar. En matchande eller kontrasterande kant som ramar in sökvägen kommer att lägga till djup i overallen beskådar; dock kommer lämnar banan utan ram också med extra intresse.