mynewspapers.net

BMW 335i problem

BMW 335i problem


BMW lanserade generation E90 3-serien 2005. 335i introducerades 2006. E90 ersatte den populära E46 som de senaste, största 3-serien. E90 (E92 i coupe form) är en helt ny plattform och som sådan har sin andel av barnsjukdomar problem som vanligtvis uppstår de första åren som en ny modell är i produktion.

Motorn

335i är utrustad med den kraftfulla 300 hästkrafters N54 3.0-litern rak sex som är twin turboladdad. Medan själva motorn har hittills visat sig vara pålitlig, har de tillfälliga problem med ECU klippa strömmen till motorn. Det har också förekommit rapporter om olja kylare otillräckligt kyla motorn om 335i drivs mycket aggressivt i ett spår miljö. Installationen av en eftermarknad oljekylare löser detta problem.

Växellåda

Vissa ägare av 335is som är utrustade med en automatisk växellåda har rapporterat problem med växellåda krängande och tvekar när de ska vara skiftande smidigt. Detta har förekommer främst i automatiskt läge och inte i läget manuell växling. Återförsäljarna brukar ladda ner ny mjukvara i bilen för att åtgärda problemet. Detta är inte ett vanligt problem.

Bränslesystem

Överlägset är mest välkända frågan med 335i misslyckandet med direktinsprutning bränslesystemet högt tryck bränslepump (HPFP) under 2007 och 2008, men BMW säger detta är sällsynt. Fel på pumpen, som levererar bränsle på nästan 3000-psi, kan orsaka länge veva att starta motorn, samt att göra bilens dator gå in "limp home mode" och skära makten till turbon. Den goda nyheten är att det finns en uppgraderad pump som återförsäljaren installerar under garanti att rätta till situationen.

Expert insikt

Det bör noteras att dessa problem har inträffat i en mycket liten andel av bilar. Majoriteten av 335i ägare har rapporterat problemfri körning totalt sett. Sannolikheten för stora problem med en 335i är mycket låga, så länge bilen är väl underhållna och använder premium bränsle.

-

-