mynewspapers.net

Blommor som symboliserar döden

Blommor som symboliserar döden


Blommor Markera ofta viktiga tillfällen, bland annat födelser, förbindelser och dödar. Nästan alla kulturer dekorera gravstenar och kyrkogårdar med blommor för en nära anhörig avlider. Blommorna som väljs kan variera beroende på personlighet och önskemål till avliden, men i de flesta kulturer särskilt blommor används för att symbolisera död. Språket av blommor kallas ibland floriography.

VallmoVallmo är symboliska för både sömn och död, på grund av deras förening med opium, ett läkemedel som används i vissa kulturer att lindra smärta och påskynda sömn. I den västra världen bär människor röd vallmo i November för att fira soldater och andra som dog under krigstid. I filmen Trollkarlen från Oz sattes Dorothy för att sova efter en magisk vallmo. Vallmo är ofta röda, odlas också andra sorter.

Liljor

I vissa kulturer, vita liljor är förknippade med begravningar och placeras ofta på gravstenar. De sägs representerar renhet själ och evigt liv. Det sägs att liljor brukade visas på gravarna av individer felaktigt avrättas för brott som de inte begått. I andra samhällen tros liljor ha läkande egenskaper. Det finns många sorter av liljor i världen i dag, inklusive orientaliska liljor och Tiger liljor.

Krysantemum

Blommor som symboliserar döden


Krysantemum har sitt ursprung i Kina. Namnet tros härstammar från de grekiska orden "chrysos" eller guld och "Plakias," betyder blomma. I många kulturer krysantemum är associerade med solen, men i vissa europeiska länder, till exempel Italien och Frankrike, de är en symbol för döden. I Italien besöka den 2 November, "dagen av döda," människor ofta gravarna av släktingar och vänner och lämna krysantemum. Finns idag många sorter och färger av krysantemum.

Nejlikor

Florister använder ofta röda nejlikor som en bas blomma för kransar och i denna form de symboliserar döden. Nejlikor har sitt ursprung i Fjärran Östern och var populär bland både romarna och grekerna. Nejlikan i dag är den nationella blomman i Slovenien. I floriography representerar nejlikor sanningen och passion.

Rosor

Rosor är kända som emblem av kärlek men kan också utgöra en del av en begravning hyllning som ett uttryck för kärlek till avliden. I vissa kulturer för svarta rosor att symbolisera död. Svarta rosor är sällsynta och inte är verkligen svart, men i själva verket mörkt röd färg. För sorg, kan florister färga bladen av vanliga rosor för att skapa svarta rosor.