mynewspapers.net

Blommor som skrämma getingarMånga trädgårdsmästare kamp för att hålla den wasp befolkningen i sina trädgårdar under kontroll. Blommande växter och örter som Rhododendron, Queen Anne's lace och även rosmarin kan locka horder av getingar, vilket gör det svårt att utföra grundläggande underhållsuppgifter i trädgården. Istället för att använda geting fällor eller kommersiella insekticider för att kontrollera geting befolkningen i din trädgård, prova att plantera några geting-avvisande växter och blommor. Vissa wasp-avskräckande växter är ett naturligt sätt att stöta bort getingar utan att döda dem eller att skada din andra växter med tillämpning av bekämpningsmedel.

Ringblommor

Ringblommor är en av de mest välkända insekt-avvisande blommorna. Dessa blommor är effektiva för tillbakadrivningen insekter, samt rådjur och kaniner, eftersom de har en mycket stickande lukt som avskräcker snarare än lockar insekter. Ju mer doftande starkt sorter av ringblomma som franska och mexikanska ringblommor är de mest effektiva i avvärjandet av getingar och andra insekter, men var försiktig där du plantera dessa blommor. Ringblommor kan ha en skadlig effekt när planteras nära några växter som bönor och kål.

Mattram

Mattram, även kallad featherfew och Ungkarl knapp, är en blommande växt som har läkemedel använder samt vara en naturlig insekt avskräckande. Denna anläggning har tandade blad, vita daisy-liknande blommor, och kan växa så lång som 2 fot. Mattram kan installeras i din trädgård som en följeslagare anläggning att dra getingar från särskilda blommor. Mattram frön i början av sommaren i fullt solljus. Dessa växter växer snabbt och reseed själva att återvända år efter år.

Hummingbird blommor

Bin och getingar dras till prålig blommor, särskilt de som är lila och rosa i färg. Ett sätt att hålla geting befolkningen nere i din trädgård, än plantering vissa blommor för att avskräcka dem, är att plantera blommor som kommer att locka kolibrier. Tubulär och färgglada blommor som columbines, dag liljor och petunior kommer att dra kolibrier till din trädgård. Att ha kolibrier i din trädgård kommer att tillhandahålla konkurrens för getingar och bin och de kommer inte kunna få på dina blommor ganska så lätt.

Plantera en geting trädgård

Att hålla getingar från din trädgård helt är inte ett realistiskt mål och, i själva verket bör inte ditt mål eftersom getingar och bin spelar en viktig roll i pollinering. Överväga att avsätta en del av din gård eller trädgård med typen av växter och blommor som getingar gynnar. Plantera Rhododendron, blommande rosmarin buskar, rölleka och söt fänkål i din geting trädgård. Genom att hålla alla dessa anläggningar i ett område, kan du locka getingar till dessa växter och helst få dem att lämna din andra växter ifred.

Örter som Wasp myggmedel

Det finns få blommor som är kända för att vara effektiv som wasp avskräckningsmedel, men flera örter kan vara användbar i avskräcka getingar. Citronella gräs och citrongräs installeras ofta i trädgården som följeslagare växter för blommor som getingar tenderar att besöka. Dessa växter hjälper till att hålla sina följeslagare växter friska samtidigt också begränsa antalet getingar som kommer av. Malört och mint är två andra typer av växter som fungerar som naturliga geting repellenter och kan användas som följeslagare växter eller som gränsen växter för din trädgård för att avskräcka getingar.