mynewspapers.net

Blommor som inte är giftiga för barn

Blommor som inte är giftiga för barn


De flesta barn lockas till blommor. Väldoftande och vackra, de är ofta oemotståndlig för små händer. I själva verket är odla en trädgård ett bra sätt att lära barn om vetenskap och cykla av liv. Tyvärr, många granna blommor, såsom oleander, är giftiga och kan vara dödliga om de konsumeras av barn. Håll din trädgård barnvänliga genom att plantera blommor som inte är giftiga för barn.

Färgglada skönheter

Plantera fet, färgglada blommor för att ge dina barn en fest för ögonen. Mammor (Chrysanthemum spp.) är ett fantastiskt val eftersom de är helt säkra för barn (de är även ätbara) och finns i ett antal färger. De är också lätt att odla. Engelska prästkragar (Bellis perennis) är en annan (även om bitter) ätbara val. Stora, rosa blomma huvudet tigga praktiskt taget barn att plocka bort kronbladen. Båda anläggningarna är perenner och kommer tillbaka för att blomma år efter år med rätt skötsel.

Välsmakande trakteringen

Solrosor (Helianthus annuus) är nästan ett måste i varje barns trädgård. Fet och vackra, de producerar frön som är en välsmakande behandla för både fåglar och människor. Låt fröna att torka i blomma huvuden och göra några fågelskådning som de kommer till fest, eller skörda och rosta fröna själv. Nasturtiumsna (Tropaeolum majusare) är en annan välsmakande behandla. Blom, som har en något pepprig smak, kan strös på sallader och soppor. Som solrosor är nasturtiumsna lätt att växa. Både solrosor och nasturtiumsna är ettåriga växter, vilket innebär att du kommer att ha att så frön varje år.

Doftande Blom

Locka dina barn genom att plantera blommor som har en vacker doft. Syrener (Syringa vulgaris) har stora, prålig vippor blommar som inte bara har en stark doft men är också ätbara, även om smaken varierar beroende på art och sort. Lavendel (Lavendula spp.) har länge varit uppskattad för sin lugnande doft och ibland används i bakning. Båda anläggningarna är perenner och trivs i full sol.

Intressanta texturer

Ananas guava (Feijoa sellowiana) kommer att fascinera barnen med sina ovanliga blommor. Blommorna har långa, röda ståndare som stjäl showen från de små vita kronblad och frukterna är små och söta. Adams nål (Yucca filamentosa) är en prålig växt som ger ut höga, smala stjälkar av vita blommor. Denna yucca, till skillnad från andra, inte har vassa spetsar på bladen och kommer inte sårad eller gift barn.