mynewspapers.net

Blommor som bina inte gillar

Blommor som bina inte gillar


Vid bestämning av vilka blommor avvärja bin, först tänka på vad det är att bina behöver i en blomma. Bina är söker efter pollen och nektar, deras källa av mat. De söker blommor med robust kronblad för stabilisering som de når nektar med sina tungor. Bin lockas också av färg och doft. Alla de faktorer som lockar bin hjälper till att vända trädgårdsmästaren välja blommor som håller lite intresse för bin och istället fästa fåglar, fjärilar och andra insekter i trädgården.

Blomma form

Kolibrier lockas till stora rörformiga blommor som rymma långa räkningen av fågeln. De sväva medan utfodring, så blommorna de söker är oftast horisontell eller cascading som fuchsia eller trumpet vinstockar. Som bee blommor är många fjäril blommor upprätt och klustrade att tillhandahålla en landning yta. Fjärilar sträcker sina långa threadlike tungor för att dricka nektar från blommor. Röret inom blomman de besöker, kallas corolla röret, är också lång och smal och avskräcker kort spontat biet. Valerianus, phlox och pollen-mindre solrosor är goda exempel på fjäril blommor.

Antalet kronblad

Bina söker singel-kronblad blommor och kommer att undvika dubbla sorter. Dubbel blom är hybridkraftverk som utvecklats med extra kronblad som döljer de anthers som bär pollen som bina. Ringblommor, mums, zinnior, impatiens och Stockros är alla tillgängliga i dubbla sorter som motverkar bin. Fjärilarna allmänt besöka dessa blommor.

Färg på blomma

Bin är attraherad av blommor i färgerna blått, lila, orange, vit och gul. De är inte attraherad av red eftersom bina ser ren röd som grå. Kolibrier och fjärilar, istället uppfattar och dras till röda blommor. Pollen är bar på huvudet fjädrar av en kolibri. Fuchsia, hibiskus, kardinal flower och korall klockor är alla exempel på röda blommor föredras av kolibrier.

Oparfymerad blommor

Doften är en av de viktigaste faktorerna som lockar bin till blommor. Generellt mer doften, mer nektar, fler bin. Fjärilar, har å andra sidan en svag känsla av lukt. Fjäril-pollineras blommorna är färgglada men oparfymerad. Välj sorter som coreopsis, vallmo, kosmos och impatiens för en slående färgskärm utan doft.