mynewspapers.net

Blommor som betyder enighet

Blommor som betyder enighet


I många århundraden har människor använt blommor på olika sätt som symboler. Deras betydelser kan förändras över tid, vilket är varför en blomma kan ha en mängd olika betydelser. Det finns ett antal blommor och blomma kombinationer som talar för enighet, huvudsakligen med hänvisning till enighet mellan människor, som i vänskap, romantik och äktenskap.

Allium

Blommor som betyder enighet


En medlem av familjen lök, denna blomma är också känt av mindre-romantiska namnet "dekorativ lök." Denna blomma har kommit att bli en symbol för enighet, ofta ges mellan gifta par, enligt FlowerInfo.org. Allium blommor växa från lökar, ibland producerar flera stjälkar per lampa, med blommor som liknar snöbollar av vit, gul, lila eller blå.

LilyÄven om Lilja talar oftast av renhet eller sympati, i kinesisk tradition har Lilja också kommit att representera enhet. Wong Yee Lee, skriva för Chinatown anslutning, är liljor lämpliga presenter till bröllop som emblem av långvarig kärlek och som uttryck för enighet mellan vänner. Vanligt förekommande som rosa, vita eller gula blommor, finns liljor också i många varianter, inklusive calla lily och fred Lilja (oftast ges som en levande växter).

Röda och vita rosor

Historiskt en blommig emblem av England som representerar husen Lancaster och York, respektive, de röda och vita ros i kombination är möjligen den vanligaste blommig symbolen för enighet i bruk idag. Röda och vita rosorna är ofta användas i bröllop eller ges mellan sweethearts som en bukett. Specifikt, symboliserar band ihop av röda och vita rosor ett löfte om enighet för liv, vilket gör det en populär symbol för engagemang eller äktenskap.

Blå blommor

Blommor som betyder enighet


Eftersom blått är en färg som traditionellt symboliserar tillit och enighet, är det vanligt att använda blå blommor som en symbol för enighet, särskilt på bröllop. Hyacint, hortensia, Luktärt, hibiscus och morning glory är bara några av de populära blommor som kan ge blå blommor.