mynewspapers.net

Blommor i blom i februari & mars

Blommor i blom i februari & mars


Vintern är ofta hårda på blommor; men finns det vinter-hardy blommor som blommar i februari och mars. Vintern blommorna har prålig bladverk som kompletterar växternas blommor.

Typer

Vinter iris (Iris unguicularis) är en flerårig ört som blommar från December till mars. Påskliljor (Narcissus spp.) är fleråriga örtartade vinter blommor. Vinter jasmine (Jasminum nudifl) är en lövfällande buske som blommar i slutet av vintern, medan Heath (Erica Karneia) är en härdig vintern växt som blommar från januari till maj.

Beskrivningar

Vinter iris' har svärd-formade, vintergröna blad och aromatiska blå blommor. Påskliljorna har långa, tunna blad med gula eller vita blommor. Varje blomma blommor på en stjälk med blomma. Vinter jasmine har glänsande gröna flygblad med en avlång form. Blommorna är gyllene färgade trattar. Heath växter växa 6 till 10 inches lång och har en spridning av 20 inches. Blomma blommar i färger av magenta, rosa och vitt. Heath växter har färgat bladverk, från grönt till brons.

Ursprung

Vinter iris har sitt ursprung i Medelhavet och Nordafrika. Påskliljorna är inföding till Marocko, Portugal, Spanien och Frankrike. Vinter jasmine är infödda till Kina och Heath har sitt ursprung i Östeuropa.