mynewspapers.net

Blommor för små krukor

Blommor för små krukor


Flera typer av blommor växer bra i små krukor, och du kan skapa en större skärm genom att samla några behållare. Använd små krukor av lera, plast eller keramik. Se till att de har dräneringshål i botten. Blommor i små krukor torkar ut snabbt, som kräver täta vatten.

Ringblomma

Ringblomma (Calendula officinalis) producerar daisy-liknande blommor i många olika nyanser av gult, orange eller persika. Vissa sorter har brun centra. Blommorna krypa i yviga blad. Blommorna kommer att blomma från tidig vår till höst om du klippa bort förbrukade blommar. Du kan använda blomblad för smaksättning av livsmedel.

Vax Begonia

Begonia vax (Begonia x semperflorens-cultorum) bildar en kompakt låg kulle av blommor i en liten kruka. Denna blomma gillar åtminstone delvis solen och kommer att göra bra i ett soligt fönster. Blommorna kommer i olika nyanser av rött, rosa, persika eller vit och blommar på våren och sommaren. Försök att hålla vattnet av bladen och Lägg till gödselmedel regelbundet för att hålla det friska.

Nya Guinea Impatiens

Nya Guinea impatiens (Impatiens New Guinea hybrider) kommer att producera blommor i rött, orange, rosa eller vitt mot bakgrund av rika gröna blad. Den behöver halvskugga och kallare omgivning att producera de bästa blommorna. Du kan starta nya växter från skottsticklingar.

Dvärg Morning Glory

Dvärg morgonen härlighet (Convolvulus tricolour) blir en kulle av blå, vita, röda eller flerfärgade blommor. Det kommer att blomma hela tiden i ett soligt fönster. Även om i marken kan det bli 3 fot lång, i en liten kruka, förblir det små. Du kan sprida nya växter från skottsticklingar.

Amaryllis

Du kan växa en amaryllis blossom (pollinatörer) som är upp till 6 inches bred, och tvinga den att blomma mitt i vintern. Enligt A. A. DeHertogh av North Carolina State University, plantera ut lampan i en 6-tums pott, lämnar en tredjedel av lampan ovanför kanten av potten. Blommorna kommer i olika nyanser av rött, rosa, vit eller orange. Att tvinga den att blomma, hålla den i ett ljust upplyst rum på ca 21,1 grader Celsius. När det groddar, måste du gödsla med långsam frisättning gödselmedel.

African Violet

Saintpaulia (Saintpaulia), får kärleksfull vård, kommer att blomma året runt. Blommorna kan vara någon nyans av lila, rosa, rött eller vitt. De gillar dagtemperaturerna mellan 26,7 och 29,4 grader Celsius. Men de föredrar svalare nätter av 18,3 till 21,1 grader C. B. Rosie Lerner och Michael N. Dana, \ från Purdue University råda att längden och intensiteten av ljuset är viktigt. Om plantorna får för mycket ljus, bladen blir gult. Med för lite ljus blir bladen tunn. Vattna blommorna från botten när jorden känns torr och hålla bladen torka.