mynewspapers.net

Blommande plantor till en skuggig balkong

Blommande plantor till en skuggig balkong


Medan de flesta blommande trädgård växter kräver massor av direkt solljus för att underlätta fotosyntes och blommar flitigt, finns det faktiskt ganska många växter som trivs i skuggiga, lowlight villkor. Många av dessa anläggningar också prestera bra behållare, vilket gör dem utmärkta val för en container trädgård på en skuggig balkong. Om du letar efter blommande växter att lägga en liten färg till din lowlight balkong, ser längre än dessa vackra exemplar.

Korall klockor

Heuchera är ett botaniskt släkte som innehåller cirka 50 arter av örtartade perenna blommande växter som är kända av gemensamma namn korall klockorna. Dessa attraktiva perenner har mindre flikiga blad och spikar av känsliga, klockformade blommor som blommar från juni till augusti. Korall klockor gör utmärkta containersplants och kommer att blomma i så lite som två timmar direkt solljus per dag när vattnas och gödslas regelbundet. För bästa resultat, vatten koraller klockor så ofta som krävs för att hålla odlingssubstratet fuktig; gödsla varje månad med ett balanserat, vattenlösliga gödningsmedel i våren och sommaren. Skär använt blomma spikar från växten med vass och steriliseras sekatörer att förlänga sin blommande säsongen.

Impatiens

Det finns så många som 1 000 arter av ettåriga och fleråriga enhjärtbladiga växter i familjen Impatiens. Dessa underbara små plantorna är uppskattad för sin glansiga bladen och 1-tums blommor i olika nyanser av rött, lavendel, orange, rosa och violett från sen vår till höst. Container-odlade impatiens trivs på platser som får så få som tre timmars solljus per dag, förutsatt att de har tillgång till massor av indirekta eller filtrerat solen. Upprätthålla ett fuktigt odlingssubstrat för ditt impatiens och befrukta dem en gång i månaden, vår till sommaren. Klipp använt blommar från anläggningen för att uppmuntra ytterligare en runda av blommar.

Blödande hjärta

Blödande hjärta, botaniskt kallas Dicentra spectabilis eller Lamprocapnos spectabilis, är en skugga-älskande Amerika perenn växt som odlas för dess graciösa, fernlike bladverk och små rosa, vit, lila eller röd hjärtformad blommor som täcker växten från vår till försommaren. Med varje vecka våren och sommaren bevattning, kan du även att kunna få ditt blödande hjärta att blomma långt in i sommaren. Blödande hjärta överlever i full skugga, men kommer att producera mer av sin karakteristiska hjärtformade blommar när det har åtkomst till minst två till tre timmar indirekt solljus per dag. Det kan också dra nytta av en enda ansökan för en balanserad, vattenlösliga gödningsmedel tidigt på våren.

Trillium

Trillium är en botaniska familj som består av så många som 50 olika arter av perenna skogsmark blommor som är kända för deras texturerat gröna blad och unika, tre-petaled, röd, rosa, vit, gul eller rödbruna blommor som blommar i April och maj. Trillium presterar bra i behållare och blommar på platser som får liten eller ingen direkt solljus. De uppskattar ett fuktigt odlingssubstrat och halv-styrka tillämpningar av ett balanserat, vattenlösliga gödningsmedel varannan månad medan växten växer aktivt.