mynewspapers.net

Blå grönalger toxicitet hos hundar

Blå grönalger toxicitet hos hundar


Blå alger är även känd som "Cyanobakterier," ett namn som bättre skildrar dessa organismer. De är faktiskt inte alger, men bakterier som tenderar att leva i vattenmiljöer. Blå alger har potential att skapa en mycket kraftfull toxin, som hos hundar kan orsaka potentiell toxicitet och även död.

Beskrivning

Blå alger utvecklas i stilla vatten. När de utsätts för rätt temperatur och mängder av solljus, kan vanligtvis under de varma månaderna, algerna blomma, att skapa ett mycket kraftfullt gift som orsakar vattnet att vända antingen blå, grön, röd, brun, eller ännu värre, utveckla en typisk Ärtsoppa ytan avskum med ofta har en otrevlig unken lukt.

Exponering

Hundar utveckla alger toxicitet när de simmar i blå alger angripet vatten. Skador hunden råkar ut för beror på olika variabler såsom: storleken på hunden, mängden vatten intas, grad av toxicitet av vattnet och mängden mat i hundens mage.

Symtom

Hundar kan utveckla några eller några av följande symptom beroende på graden av exponering och typ av alger inblandade: illamående, blodig diarré, blek tandkött, hud eller ögon irritationer, kramper och i allvarliga fall, med död inom några minuter. När nervsystemet är inblandat, kommer att hundar utveckla muskel skakningar, arbetat andning och svårigheter att flytta.

Behandling

Den snabbare veterinär hjälp är sökte de högre chanserna. Drabbade hundar framkallas oftast att kräkas om det förorenade vattnet var nyligen intas, aktivt kol ges ofta att förhindra ytterligare absorption av gifterna och ibland atropin kan vara till hjälp.

Prognos

Hundar som överlever toxicitet kan behöva ta itu med livet tid komplikationer. Detta leder till hundar som är känslig för ljus och lider av kronisk viktproblem samt en allmän oförmåga att frodas.