mynewspapers.net

Björnen gräs växt Beskrivning

Björnen gräs växt Beskrivning


En gemensam inhemska växt i västra USA, Björn gräs (Xerophyllum tenax) är också känd som västra turkeybeard, indiska korg gräs, Björn Lilja eller tvål gräs. Trots sitt namn är Björn gräs del av familjen Lilja och inte en sann gräs. När björnen gräs för att växa ostört sprider det långsamt för att täcka ett stort område. När björnen gräset blommar massor, är det verkligen magnifik.

Rad

Björnen gräs finns i västra Kanada och västra USA, från Washington till centrala Kalifornien och österut genom Idaho, Montana och norra Wyoming. Den växer främst i och runt skogarna i kusten spänner, den västra sluttningen av Sierra Nevada och klippiga bergen. Björnen gräs används också som en landskap växt.

Villkor

Björnen gräs är en mycket härdig växt som tar helt eller delvis solen. Den växer i skuggiga områden, men inte kommer att blomma. Det föredrar sandig, väldränerad jord, men kan växa i stenig och lerjord. Björnen gräs växer även på höga höjder. Björnen gräset är brand, frost och torka.

Tillväxt

Björnen gräs som växer långsamt i klumpar 3 till 6 fot hög är grasslike i naturen. Det är en vintergrön perenn ört. Efter blommande, växten dör, men nya växter växer snabbt från underjordiska rhizomer eller från frön.

Blommor

Det tar upp till 7 år för Björn gräs blomma. Den tjocka blomma stjälkar växa upp till 6 fot lång. Vackra klasar av vita, doftande, stjärnformade blommor växa och blomma i en konisk form. Planta blommor från slutet av våren till midsommar.

Användningsområden

Indianerna använde bladen av Björn gräs för att väva korgar och rostade rötter för att äta. Indianer använde gräset medicinskt att behandla brutna ben och stukningar, tvätta och skydda öppna sår och lugnar irriterade ögon. Eftersom anläggningen är stark och fibrösa, används det ibland för att väva rep. Idag, använder florister också bära gräs i blomsterarrangemang på grund av dess hållbarhet.

Kul att

Enligt USA Forest Service: rådjur, älg och andra stora-game djur äter björnen gräs blomma stjälkar och grizzlybjörnar använda den i deras vinter lyor.

Varning

Rådfråga din läkare innan du använder någon växtbaserade eller växtbaserade botemedel. Björnen gräs rhizomer kan vara giftig när äts om inte ordentligt förberedd.