mynewspapers.net

Biverkningar och fördelarna med alfaliponsyra

Biverkningar och fördelarna med alfaliponsyra


En antioxidant som naturligt förekommande hos människor, alfa liponsyra (ALA) kunde ha flera hälsofördelar, bland annat hjälp för de med diabetes, glaukom och multipel skleros. Även om ALA finns i vissa livsmedel, för att uppleva dess maximal nytta, måste ALA kompletteras som ett vitamin. Biverkningar av ALA är sällsynta och oftast milda.

Tillgänglighet

ALA finns i en mängd olika livsmedel och är lätt tillgängliga i kosttillskott. Det finns naturligt i lever, potatis, spenat, broccoli, tomater, ärtor och brysselkål. Kosttillskott innehåller större mängder av ALA än livsmedel. Ta ALA tillskott i kapsel eller Tablet PC form på fastande mage, en till två timmar innan du äter.

Diabetes tillägg

Att den nationella Center för komplementär och alternativ medicin (NCCAM) säger att mer forskning behövs, är ALA ett populärt komplement för människor med diabetes. NCCAM säger att vissa forskning har visat att det påverkar insulin, glukosmetabolism och diabetesneuropati. Linus Pauling Institute of Oregon State University säger dessutom att ALA förbättrar vaskulär hälsa i diabetespatienter. Tillskott av ALA 300 mg en dag för fyra veckor förbättrade vaskulär hälsokontroll i diabetespatienter, med 44 procent jämfört med placebo. James F. Balch och Mark Stengler, författare till "Recept för naturliga botemedel," hävda att personer med diabetes bör ta 300 till 1200 mg av ALA dagligen.

Tillägg för andra sjukdomar

ALA kan också hjälpa personer som lider av andra villkor. Balch och Stengler säga att eftersom ALA är en antioxidant, det skulle kunna förbättra vision hos patienter med glaukom som tar 100 mg två gånger dagligen. 100 mg tas tre gånger om dagen är också fördelaktigt för förgiftning, särskilt för medicinering överdoser, ALA förhindrar leverskador. ALA kan också vara till nytta för dem som kämpar med syndrom X, en grupp av hälsoproblem som högt blodtryck, fetma och onormala blodfetter. Syndrom X kan leda till insulinresistens, för att förbättra insulinkänsligheten, ta 300 till 1200 mg ALA dagligen. Linus Pauling Institute säger att preliminära forskning av ALA och multipel skleros har visat att tillägget skulle kunna bromsa sjukdomens progression. De som tog 1200 till 2400 mg ALA i två veckor hade en minskning av cellulär aktivitet som orsakar sjukdomen till framsteg.

Biverkningar

NCCAM säger att ALA kan sänka blodsockernivåerna för mycket, så de som äger ALA som kosttillskott bör noggrant övervaka blodsockernivån. Linus Pauling Institute hävdar att sammantaget ALA har några negativa effekter. De vanligaste biverkningarna är mindre och inkluderar allergiska reaktioner som orsakar utslag, nässelfeber och klåda. Andra biverkningar är buksmärtor, illamående, kräkningar och diarré.