mynewspapers.net

Biverkningar av Truvia och Stevia anläggningen

Biverkningar av Truvia och Stevia anläggningen


Truvia är ett sötningsmedel som kommer från stevia växt. Europeiska unionen, Australien och Nya Zeeland har förbjudit användning av Truvia och andra stevia produkter på grund av forskningsrapporter som indikerar farliga biverkningar. MayoClinic.com, föreskrivs emellertid att Food and Drug Administration (FDA) har utsett stevia som "allmänt betraktas som säkra", eller GRAS. GRAS ämnen anses säkra baserat på en undersökning av vetenskapliga data och historia av gemensam användning.

Minskad fertilitet

En studie som publicerades i en 1999 av "Tidning av Ethnopharmacology" av universitetet i Sao Paulo visade att höga doser av stevia ledde till en minskning av manlig fertilitet. Detta berodde på en minskning i vikten av testiklarna, sädesblåsorna och cauda epididymidis, som tycktes vara korrelerad till ett högt intag av stevia.

Vanliga biverkningar

Drugs.com rapporter som vissa stevia användare kan drabbas av illamående eller uppblåsthet. Andra personer som regelbundet använder stevia har klagat över känslor av yrsel, domningar eller muskelsmärta. Dessa biverkningar anses vara den vanligaste och mindre stevia's potentiella biverkningar.

Blodsocker effekter

Stevia forskning rapporterats av WebMD tyder på att stevia kan sänka blodsockernivåerna. Detta kan vara användbart om du kämpar med typ II diabetes. Det kan vara farligt, men om du redan tar medicin till lägre blodsocker. Annan forskning rapporter ingen sådant resultat. Det bästa alternativet är att regelbundet kontrollera ditt blodsocker om du har diabetes. Om du noterar en korrelation på en nedgång i blodsocker nivå och stevia intag, sluta använda produkten.

Allergier

WebMD föreslår också med försiktighet med stevia om du är allergisk mot Ambrosia och dithörande anläggningar. Vissa personer med känslighet för dessa växter kan ha en ökad allergisk reaktion mot dem medan du använder Truvia eller andra stevia produkter.

Blodtryck

En 1998 studie publicerad i "British Journal för klinisk farmakologi" rapporter bevis att stevia kan sänka blodtrycket, men annan forskning rabatter detta påstående. Om detta är en verklig effekt, den fara ligger i ditt blodtryck tappa alltför låg om du har naturligt lågt blodtryck eller är ta läkemedel för att sänka ditt höga blodtryck. Regelbundet kontrollera ditt blodtryck och diskutera med stevia med medicinska leverantören om du faller i antingen kategori.