mynewspapers.net

Biverkningar av Tribex

Biverkningar av Tribex


Tribex är en populär supplement som lovar att öka energi, bygga muskler och förbättra sexuell prestanda genom att öka testosteronnivåer. Tribexs viktigaste ingrediensen, tribulus terrestris, stimulerar kroppens produktion av testosteron. BioTest laboratorier, Tribexs tillverkare, insisterar tillägget är säker och har inga kända biverkningar. Inga tillförlitliga studier har utförts på Tribex, dock och vissa medicinska organisationer och publikationer föreslå kosttillskott utgör samma potentiella risker som andra typer av testosteron behandlingar och boosters.

Orolig mage

Tribex & amp; rsquo; s viktig ingrediens, tribulus terrestris, är tillverkad av ett ogräs mer vanligen känt som puncturevine eller goathead. Växten har använts i århundraden i Kina och Indien att behandla vanliga sjukdomar och främja hälsa. En av de rapporterade biverkningarna har varit en orolig mage eller matsmältningsbesvär. I svårare fall, kan det orsaka tarm sjukdom och kräkningar. De flesta konton detta problem föreslår att det kan undvikas om tribulus terrestis tas med mat eller efter en måltid.

Humörsvängningar

Läkemedel, behandlingar och kosttillskott som Tribex öka testosteron, och en av de biverkningar som ofta rapporteras med förhöjda testosteronnivåer är humörsvängningar. Vissa människor upplever ångest och depression, men oftare användare klara anfall av ilska och raseri.

Överskott ansiktshår

Testosteron är en androgen hormon, eller ett hormon som både män och kvinnor producerar. Som andra hormoner, är det sinnrikt balanserade med andra kemikalier i kroppen. Testosteron är ansvarig för en individ & amp; #039; s manliga egenskaper. När testosteron är draghjälp, upplever vissa människor en ökning av ansiktshår tillväxt. Vissa kvinnor som har höga nivåer av testosteron hitta deras röster bli lägre och djupare.

Acne och fet hud

Testosteron stimulerar oljeproduktionen i kroppen till stöd hud hälsa. Förhöjda testosteronnivåer kan utlösa talgkörtlar för att producera en överdriven mängd olja, och detta kan täppa till porerna och leda till hud problem och akne. Även Tribex användare som anser tillägget levererar på alla sina löften om större muskler, högre energi och en ökad sexlust medger att akne är en vanlig biverkning

Förstorad prostata

Testosteron boosters och terapier har rapporterats att främja tillväxten av prostatakörteln, som ingår i de manliga könsorganen. Även en förstorad prostata kan orsaka obehag och smärta, är den mer allvarliga oro att testosteron boosters har potential att fungera som en katalysator för prostatacancer.