mynewspapers.net

Biverkningar av tonåringar inte får tillräckligt med sömn



Studier visar att potentiellt 80 procent av tonåringar inte får de minsta 9 1/4 timmarna sömn läkare säger att de behöver varje natt. Efter tonåren lutar kroppen rytmer naturligt mot senare bedtimes och senare vakna tider, oförenlig med skoldagen. Detta innebär att barn inte kan somna förrän senare på natten och väckarklockan vaknar dem för tidigt. Plus, många tonåringar arbeta deltid jobb, läroplanen och social verksamhet som leda oberäkneligt sömnvanor och spendera före sänggåendet timmar framför sömn-störa TV- och datorskärmar. Det resulterande sömn underskottet påverkar psykisk och fysisk hälsa, vilket leder till dåliga betyg och andra problem.

Skolprestationer

Otillräcklig sömn påverkar minne, koncentrationsförmåga och inlärningsförmågan. Barn som bo upp alla natt studerar för tester ofta utföra dåligt nästa dag eftersom utmattning förringar deras förmåga att påminna fakta från minnet. Barn som förlorar sömn regelbundet arbetar med en växande sömn underskott och slut med vanligtvis lägre grader. Vanlig klass dagar, barn kan att somna i skolan, och även om de fortfarande vaken, de kan fungera som i en dimma och har svårt att behålla fokus.

Fysisk hälsa

Tonåringar som rutinmässigt förlorar sömn på natten är mer benägna till hudproblem som akne. Utmattning också leda dem att äta ohälsosamma livsmedel eller konsumera för många kalorier, som de omedvetet försöker fylla på energi som kan återvinnas genom sömn. Att vara för trött för att motionera regelbundet förvärrar bara problem med vikten. Jämväl, sömnbrist tonåringar utför inte också i sport, vilket kan leda till skador och andra problem. Eftersom sömnbrist sänker också immunitet, kommer att trötta tonåringar ge efter för fler förkylningar och sjukdomar, vilket leder till mer frånvaro från skolan och, följaktligen även lägre kvaliteter.

Psykisk hälsa

En sömnbrist tonåring kan också vara en cranky eller deprimerad tonåring vars beteende problem kan skada relationer med familj och vänner. Det förhållande skadan kan intensifiera irritabilitet och depression-- och sömnlöshet--därigenom vidmakthåller en ful cykel och förvärra problemet. Som förutom stress och olycka orsakas av viktuppgång, akne och dåliga betyg.

Större problem

En kropp känner brist på sömn kommer att söka den på minst bekväma tider--medan du tar en examen eller ens körning, till exempel. Enligt National Sleep Foundation dör mer än 100.000 människor i bilolyckor varje år eftersom föraren var dåsig eller somnade vid ratten. Tonåringar söker att lindra sömnlöshet eller föryngra en trött kropp och själ kan vända sig till alkohol, nikotin och koffein--alla störa sömnen och bidra till större problem.