mynewspapers.net

Biverkningar av Tea Tree olja tandkräm vid förtäring

Biverkningar av Tea Tree olja tandkräm vid förtäring


Tea tree olja har använts i århundraden för dess antiseptisk, antiviral, antibakteriell och allmän rengöring egenskaper. Förutom tandkräm är tea tree olja en vanlig ingrediens i tvålar, ansiktsigenkänning rengöringsmedel och preparat används för att behandla akne, fotsvamp och nagelsvamp, bland andra villkor. Tea tree olja används vanligtvis i koncentrationer på mindre än 5 procent.

Tea Tree olja tandkräm försiktighetsåtgärder

Innan du använder tea tree olja tandkräm, kan det vara en bra idé att fråga din tandläkare om detta är ett bra val för dig. Tea tree-olja kan vara effektivt för tandköttsinflammation och andra orala infektioner, hjälper det inte att ta bort plack. Som med någon tandkräm är även om du inte är allergisk, det klokt att undvika svälja produkten. En liten andel människor uppleva en allergisk reaktion mot tea tree olja, och självklart bör undvika dess användning i någon form. Det är bra att applicera en liten mängd av tea tree oil produkt du tänker använda på huden först, och vänta 24 timmar för att se om klåda eller hudutslag resultat.

Biverkningar av svälja Tea Tree olja

De flesta människor som utvecklat svåra biverkningar har utvecklat dem från att använda tea tree olja genom munnen, men eftersom även en liten mängd kan orsaka en negativ reaktion, tandkräm användare bör vara medvetna om möjligheterna. Dessa inkluderar dåsighet, slöhet, buksmärtor, diarré, utslag, inflammation i hörnen av munnen, långsam eller ojämn promenader, förvirring, minskad immunsystemets funktion eller koma. Vissa människor har upplevt obehagliga smak, brännande känsla, illamående och dålig andedräkt efter muntliga tea tree olja.

Första hjälpen

Om en produkt som innehåller tea tree olja har varit svalt i stora mängder, Ring din gift kontroll centrum för råd. Tea tree olja tandkräm är sannolikt inte har några allvarliga biverkningar om en liten mängd sväljas av misstag. Från och med 2006, hade American Association av Poison Control Centers inte fått en enda rapport dödlig tea tree olja förgiftning. Aktivt kol har använts att avhjälpa tea tree olja förgiftning hos barn.

Spotta, inte svälja

Det är aldrig en bra idé att medvetet svälja alla typer av tandkräm. Någon tandkräm som innehåller fluor har krävts att bära en gift-kontroll varning sedan 1997. Små barn bör aldrig vara vänster unsupervised med en tub med tandkräm i närheten, och barn behöver lära sig att spotta och skölja munnen efter tandborstning från början. Någon tandkräm som behövs för att borsta är sannolikt inte har allvarliga negativa effekter. Men om du upplever några negativa effekter av tea tree olja tandkräm eller andra kroppsvårdsprodukter, sluta använda den och prata med din medicinska vårdgivaren.