mynewspapers.net

Biverkningar av Tea Tree olja för hund öroninfektioner

Biverkningar av Tea Tree olja för hund öroninfektioner


Om hundens öron har en foul lukt, eller om din hund ständigt skakar huvudet eller tassar öronen, kan din hund ha en öroninfektion. En av de holistiska metoderna för behandling av hund öroninfektioner är tea tree (eller melaleuca) olja, en ljus-gul olja med antibakteriella och anti-svamp egenskaper som kan spädas ut i olivolja och användas som allmänna desinfektionsmedel. Är det bäst att konsultera en veterinär om symptomen inte rensa upp efter några dagars behandling, eller om du märker biverkningar.

Rodnad

Med tea tree olja full styrka kan förvandla ömtåliga insidan av öronen hund röda. Oljan är hård på egen hand och alltid skall spädas ut innan du tillämpar den i hundens öron. Vissa märken av färdigblandade växtbaserade öra droppar för hundar innehålla tea tree olja späds med läkemedel olivolja bas.

Kliande hud

Tea tree-olja kan orsaka en hunds öron klia. Igen, tea tree olja bör alltid ges i mycket utspädd form innan du använder den på en sällskapsdjur ömma öron.

Irritation

Tea tree-olja kan irritera hundens känsliga öron. Det är rekommenderat för att kontrollera med din veterinär innan du administrerar ett hem behandling för hund öroninfektioner.