mynewspapers.net

Biverkningar av rödbetor Juice

Biverkningar av rödbetor Juice


Rödbetor juice är att få större erkännande i den medicinska världen som en stor behandling för högt blodtryck. Tillsammans med att minska högt blodtryck, konsumerar små mängder av råa rödbetor blandas med annan grönsak eller frukt-och bärsaft kan rena kroppen, avgifta blodet, levern, njurarna och urinblåsan. Konsumerar små mängder är nyckelfras. Det är mycket viktigt att späda raw juice, som vissa människor kan uppleva stora, även om det är ovanligt, biverkningar.

Beeturia

Rödbetor är en mycket kraftfull grönsak och innehåller oxalsyra, ett kemiskt ämne som, i kombination med magnesium och kalcium i kroppen, producerar en salt biprodukt som är så småningom utsöndras via urinen. Oxalsyra, tillsammans med den mörka röda och lila betalin pigment i rödbetor, orsaka både urin och avföring att bli röd. Känd som beeturia, detta färgämne är den vanligaste biverkningen och är helt ofarliga och oftast bara sett hos människor som dricker för mycket rödbetor juice eller har precis börjat dricka det.

Förlamning av stämbanden

Dricka ren juice kan orsaka sammandragningar i halsen och svårt att andas. Detta beror på att salpetersyra produceras från rödbetor juice orsakar att blodkärlen vidgas. En utvidgning av blodkärlen ökar blodflödet och sänker blodtrycket, men hypotension kan orsaka yrsel och andfåddhet. Konsumerar stora mängder rödbetor juice kan orsaka tillfällig förlamning av stämbanden. Det rekommenderas att saften spädas minst fyra gånger med mildare juice för att förhindra detta.

Allergier mot rödbetor

Hypotension orsakar andnöd, kan tillfällig förlamning av stämbanden också vara en allergisk reaktion mot rödbetor juice. Andra allergiska reaktioner inkluderar bryta ut i nässelutslag eller utslag, feber, frossa, klåda eller en stickande känsla. Om något av dessa symtom uppstår, bör du sluta dricka rödbetor juice och kontakta läkare omedelbart.

Njursten

Även om juice sägs vara fördelaktigt vid behandling av gallsten och njursten, kan ibland det öka svårighetsgraden av njursten. Oxalsyra i rödbetor och många andra frukter och grönsaker är frätande till vävnad. Vid förtäring, är njurskada en möjlighet som oxalsyran tar bort kalcium från blodet. Denna kalciumoxalat blockerar njure tubuli. Människor som har njursten eller har blivit opererad för njursten bör tala med en läkare innan du dricker rödbetor juice.