mynewspapers.net

Biverkningar av pumpafrön

Biverkningar av pumpafrön


Pumpor fröna innehåller essentiella fettsyror och a-vitamin, magnesium och zink, samt en hälsosam dos av ovanligare näringsämnen. De kan dra av personer som lider av artrit, prostataproblem, depression eller parasiter. Den viktigaste biverkningen av pumpafrön, ont i magen, är försumbar. Om pumpafrön används slarvigt kan de dock orsaka andra indirekta negativa effekter.

Ont i magen

Äter stora mängder pumpafrön kan orsaka ont i magen. Detta beror på den höga halten av fettsyror oljor som finns i frön kan de magbesvär, och även orsaka diarré eller en förlust av aptit. Detta kan inträffa när du äter mer än en handfull frön i taget eller mer än den rekommenderade dosen av pumpafrön pulver. Äter pumpafrön med andra livsmedel för att förneka biverkningen.

Saknade näringsämnen

Det kan uppstå problem med pumpafrön när några av sina nyttiga näringsämnen förstörs genom kokning, eller när du inte tugga fröna och passera dem hela. Om du koka frön tills de är krispiga, du kan vara att offra de mer instabilt, vattenlösliga näringsämnena, som tiamin, riboflavin, niacin och vitamin B6, B12 och C. Om du klarar fröna hela eftersom du inte tugga dem, du kommer gå miste om alla näringsämnen. Du kanske tror att du får massor av näringsämnen när du inte. Så omsorgsfullt tugga fröna, och försiktigt koka på låg värme.

Endast kan bota symtom

Ett annat problem kan uppstå när pumpafrön hjälpa till att bota symptomen på ett hälsoproblem men inte behandla den underliggande orsaken. Exempelvis kan en förstorad prostata eller prostatacancer göra det svårt att urinera. Pumpafrön kan minska inflammation och hjälpa med urinering. Men fröna hjälpa inte till att bota cancer eller den utvidgade hjälplös.