mynewspapers.net

Biverkningar av passiflora incarnata

Biverkningar av passiflora incarnata


Passionsblomma eller Passiflora incarnata, liknar Valeriana rot i dess förmåga att lugna nerverna och behandla sömnlöshet. Anläggningen har mycket få rapporterade biverkningar, och den är kapabel av att vara tillsammans med många andra örter för att förbättra dess medicinska nytta. Passion blomma te är den vanligaste formen för helande syften.

Beskrivning

Passionsblomma är en vinstock omkring 25 fot lång som klättrar längs marken. Den har intrikata blommor och flyter, krusad kronblad. Den har en frukt som utvecklas i 2-3 månader efter blomning. Det kan skördas när som helst mellan juli till oktober. När frukten är krossade, gör det en högt pop, som är där namnet "maypop" för frukten kommer ifrån.

Historia

Passionsblomma användes ursprungligen i Sydamerika för behandling av ångest, sömnlöshet, epileptiska anfall och hysteri. Det härstammar från legenden om en jesuitpräst som kom på anläggningen och var besatt av dess skönhet. När du sover hade han en vision som delarna av blomman bifogas den Kristi korsfästelse. Varje fem kronblad och fem foderblad representerade 10 apostlarna, de tre pistillerna representerade naglarna på korset, lila corona var törnekrona och skaft äggstock formen var Herrens bägare i drömmen.

Användningsområden

Passionsblomma används ofta för att dekorera sidorna av väggar, staket, bersåer och andra naturliga inställningar. Smak: söt frukt gör det utmärkt för sylt eller gelé. Bladen kan ätas rå i sallader eller tillagad. Blommor från växten ofta görs i sirap eller tillagad med andra grönsaker, och bladen och stjälkarna är påstått användbart för behandling av nervositet, irritabilitet, sömnlöshet och premenstruella spänningar, även om det finns inga kliniska bevis som stöder dess terapeutiska användningen hos människor.

Biverkningar

Det är möjligt för passionsblomma att interagera med lugnande droger som Ambien, Sonata, Lunesta, Valium, Xanax, Dilantin, Rozerem, Sinequon, Pamelor och Elavil. Vara bör försiktig om blanda passionsblomma med någon av dessa läkemedel. Passionsblomma kan också öka den tid det tar för blodet att koagulera. Det orsaka sömnighet, också. Passionsblomma anses vara en i hög grad säker ört med få biverkningar.

Dosering

Det är inte rekommenderas dosering för barn eftersom effekterna är okänd för yngre barn. I södra Amerika, har det historiskt använts för att behandla depression, sömnlöshet, beslag, hysteri och ångest som te. Det används också som en lugnande ört. Te görs genom att blanda en tesked torkad ört i varje kopp kokande vatten och låta den branta i minst 10 minuter. Te är sedan ansträngt och kyls. Muntliga extrakt av örten kan tas upp till tre gånger varje dag.