mynewspapers.net

Biverkningar av Panacur för valpar

Biverkningar av Panacur för valpar


Hundar utveckla brukar olika typer av intestinala parasiter eller maskar, i deras liv. De flesta valpar är födda med maskar och bör behandlas för dem så snart de är avvanda. Panacur, från InterVet i Storbritannien, är en säker och effektiv behandling för maskar i vuxna hundar och valpar utan allvarliga biverkningar.

Användningsområden

Panacur är ett avmaskningsmedel som behandlar både vuxna och omogna spolmaskar och bandmaskar i i mage och tarm av djur, enligt Medic djur. Det kan också vara till hjälp vid behandling av en lungworm kallas Oslerus osleri.

Behandling för maskar

Om du misstänker att din hund har maskar, har det diagnostiseras av en veterinär. Olika typer av mask infestationer kräver olika behandlingar. Panacur är effektiv i att döda spolmaskar men endast Taenia arter av bandmaskar, enligt drugs.com.

Biverkningar

Medan vissa deworming läkemedel har starka biverkningar, Panacur är säkra för användning i valpar 6 veckor eller äldre, gravida kvinnor och alla vuxna hundar. Den har bara en mild bieffekt. Drugs.com säger studier har visat att tre av 240 hundar erfarna kräkningar efter att ha tagit Panacur. Om kräkning inträffar, har din hund ses av en veterinär att utesluta andra bakomliggande problem som kan orsaka kräkningarna.

Dosering

Innan du ger din hund Panacur, bör du ha valpen vägde så du vet rätt dosering det bör få. En valp eller hund som väger 4,54 kg. ges 1 gram av panacur skall blandas in med en liten mängd dess typisk mat. En 9.07kg. hunden bör ges 2 gram, och 13,6 kg. hunden bör få 3 gram. Den dagliga dosen bör upprepas i tre dagar. Panacur kommer också i form av tuggtabletter och en pasta för yngre valpar och hästar. Valparna bör vara på en mask schema var sex, åtta, 10 och 12 veckor. Hundar som är äldre än 6 månader bör ges Panacur två gånger om året att förhindra reinfestation av maskar. Veterinär Mike Richards på VetInfo.com rekommenderar att en månatlig spolmask medicin ges att hålla spolmaskar under kontroll. Detta läkemedel bör inte ges till någon valp eller adulat hund som är sjuk.