mynewspapers.net

Biverkningar av oreparerade läckande hjärtklaffHjärtklaffarna kan bli läckande på grund av medfödda defekter, virus eller drogmissbruk. Den läckande ventilen kan leda till en mängd olika biverkningar. Ventiler som inte öppna eller stänga ordentligt kan leda till för mycket eller för lite blod som pumpas genom hjärtat. Många människor vet inte att de har en läckande hjärtklaff tills symptomen köra om dem och de tvingas att söka medicinsk hjälp.

Fakta

Det mänskliga hjärtat har fyra ventiler--mitralisklaffstenos, trikuspidalklaffen, pulmonalisklaffen ventilen och aortaklaffen-- och var och en spelar en viktig roll i hälsan hos hjärtat. Om en av ventilerna blir sjuka eller nedsatt, kan det orsaka ventilen blir läckande, vilket kan leda till komplikationer, biverkningar och allvarlig sjukdom. Hjärtat ventil ersättare blir allt vanligare. Mayo Clinic hemsida rapporterar att deras kirurger ersätta cirka 1.400 hjärtklaffar varje år.

Betydelsen av biverkningar

American Heart Association rapporterar att personer med hjärtsjukdom ventil kan ha en nedsatt livskvalitet. De symtom som patienten lider får lämna dem trött, försvårar gör normala aktiviteter som de en gång hade. De kan också ha en minskning i pulmonell kapacitet, som kan leda till ett behov av syre och kan orsaka en patient att bli ännu mer begränsat till hemmet. Symptomen förvärras så inte patientens allmänna hälsa.

Svårighetsgraden av biverkningar

Biverkningar från en läckande hjärtklaff kan vara ganska svår. Enligt Mayo Clinic, kan dessa inkluderar utvidgningen av hjärtat, trötthet, problem med andning, hosta (när man ligger ner eller på natten), svullna fötter och anklar, blåsljud, överdriven urinering, bröstsmärta eller täthet, och känslan svag eller yr.

Orsaker av biverkningar

Symtom på läckande hjärtklaffar kan orsakas av blodet säkerhetskopiera eller för mycket blod kommer in i hjärtats kamrar. Hjärtat kan bli förstorade och pulmonell problem kan innebära. Om den läckande ventilen är allvarligt hoppade, kan det finnas svårigheter med hjärtat pumpa tillräckligt med blod i hela kroppen. Vid denna punkt, kan patienter uppleva ännu mer biverkningar, såsom svullna bihang eller Blå läppar, fingrar eller tår.

Identifiering

Biverkningar av oreparerade läckande hjärtklaff


Kan ta lång tid att fastställa att de symptom du upplever orsakas av skador på hjärtat ventil. Många olika tester används för att göra denna bestämning. Dessa tester kan omfatta lungröntgen, blodprover, EKG, holter övervaka, ultraljud, transesopheogeal ekokardiogram, motion tester, elektrofysiologi och hjärt kateterisering.

Behandling

Biverkningar av oreparerade läckande hjärtklaff


Mayo Clinic rapporterar att det finns många olika behandlingar som erbjuds för symtom på en läckande hjärtklaff. Mediciner som Lasix (furosemid) kan användas för att hjälpa till med svullnad och andningssvårigheter på grund av vätskeansamling. Andra läkemedel, såsom antikoagulantia, kan användas för att förhindra koagulering av blod och risken för stroke eller embolisms. Droger kan också användas att behandla förmaksflimmer som ibland resulterar. I andra situationer, kan symptomen vara så svår att kirurgi är nödvändigt att reparera eller ersätta den ursprungliga ventilen.