mynewspapers.net

Biverkningar av nopal cactus

Biverkningar av nopal cactus


Nopal cactus är också känd som fikonkaktus kaktusar och är hemma i nordvästra Mexico och sydvästra USA ökenområden. I tusentals år det har varit en del av kulturen och används i en mängd olika sätt. Frukt (cactus frukt), stjälkar och blad används som ett ämne som mat och som ett utdrag i en mängd olika medicinska åtgärder. Det finns några biverkningar av Nopal cactus som bör noteras innan du tar i ett tillägg form.

Funktion

Biverkningar av nopal cactus


Nopal cactus är hög i kostfiber, niacin, vitamin B och anses vara en nyttig antioxidant. Det är också hög i pektin och mucilago, som är de två viktigaste komponenterna trodde till stöd i minskning av glukos och absorption i tarmen. Det har gjorts studier genomförts, mestadels i Mexiko, som länkar till bevis att Nopal cactus kan sänka blodsockernivån hos vissa patienter med diabetes. Enligt en undersökning på sjukhuset de Especialidades del minskade Centro Médico La Raza, Instituto Mexicano del Seguro Social, nivåer av serum glukos och insulin i icke-insulin beroende diabetes mellitus patienter (NIDDM). Nationellt centrum för gratis och alternativ medicin (NCCAM) säger att Nopal cactus kan användas som komplement till kontroll glukosnivåerna i diabetes men det finns lite bevis för att det kommer att ha någon effekt. Food and Drug Administration (FDA) har inte granskat eller utvärderas påståenden om effektiviteten av Nopal Cactus som komplement.

Medicinska användningsområden

Nopal cactus används medicinskt för diabetes, alkohol baksmälla, mag-tarmkanalen djuprengörande, virala infektioner, diarré, förstorad prostata och högt kolesterol. Det finns lite eller otillräckliga bevis att Nopal Cactus hjälper med något av dessa villkor.

Biverkningar

Nopal cactus tros vara säkert och används ofta som mat i vissa delar av världen. Om kosttillskott förbrukas några milda kan biverkningar inkludera huvudvärk, illamående, diarré och uppblåsthet. För de flesta friska vuxna det finns inga allvarliga biverkningar av Nopal cactus. Personer med njur- eller leversjukdomar bör inte ta tillägget utan att först rådgöra med din vårdgivare.

Läkemedelsinteraktioner

Med diabetespatienter bör extrem försiktighet användas när du tar vissa läkemedel för att kontrollera din diabetes med Nopal cactus. Rådgör alltid med din läkare innan du försöker Nopal cactus på grund av risken för hypoglykemi (lågt blodsocker) och andra negativa effekter

Varningar

Det finns inte många studier av några biverkningar av Nopal cactus på gravida eller ammande kvinnor. Men användningen bör undvikas på grund av de ännu okända effekter Nopal kan ha. Säkerhet hos små barn har inte studerats tillräckligt och bör undvikas. Vanligtvis rekommenderas människor att inte äta eller ta medicin inom två timmar efter oral av Nopal cactus. När Nopal blandas med vatten eller andra typer av vätskor, det bildar en slick, klibbiga gel beläggning och expanderar. Tar i munnen kunde hindra upptaget av läkemedel, kosttillskott och näringsämnen från mat när Nopal konsumeras på samma gång. Alla biverkningar av Nopal cactus bör övervägas innan du tar det som ett komplement.