mynewspapers.net

Biverkningar av Manuka honung masker

Biverkningar av Manuka honung masker


Honung har använts för att läka sår sedan tiden för de gamla grekerna och egyptierna. Även om det inte kanske verkar klokt att smutskasta något som tjock och söt som honung i ansiktet att rensa akne, en manuka honung mask egentligen leder till friska, glödande hud och har inga verkliga biverkningar.

Vad är Manuka honung?

Biverkningar av Manuka honung masker


Manuka honung är en monofloral honung. Dessa honungen har karakteristisk smak, färg och konsistens eftersom de är oftast gjorda av nektar från en typ av anläggning.

Fordringar

Manuka honung har sagts att bota många sjukdomar, från akne och eksem till halsont och Gingivit, samt stärka immunförsvaret, lindra sura uppstötningar och öka prestationsförmågan.

Verklighet

Studier i Nya Zeeland och England har visat att manuka honung dödar MRSA (meticillinresistenta Staphylococcus aureus), en dödligt bakteriell infektion som inträffar på sjukhus och som är nästan omöjligt att behandla annars. All honung innehåller spårmängder av väteperoxid, som har används av sjukhus för att rena sår och används fortfarande för ändamålet i många amerikanska hushåll. Eftersom manuka honung har visat sig ha helande, antiinflammatoriska och antibakteriella egenskaper, är det rimligt att tro att det kommer att lugna oroliga hud.

Biverkningar

Det finns inga rapporterade biverkningar till att använda en ren manuka honung mask. Alla med känslig eller allvarligt skadad hud bör läsa etiketterna på alla tillverkade manuka honung masker för att se till att de innehåller inga starka kemikalier.

Om att få Manuka honung masker

Manuka honung masker är främst tillgängliga online. ThriftyFun.com tyder på att göra egna genom att helt enkelt tillämpa manuka honung i ansiktet, låter det sitta i 15 minuter, sedan sköljer det. Du kan värma det i mikron innan du använder den, om du föredrar.