mynewspapers.net

Biverkningar av ketokonazol schampoSchampo med den aktiva ingrediensen ketokonazol används främst i anti-svamp applikationer, behandling av infektioner med svamp och jäst genom att störa cellmembranen av smittar agenterna. Svampar cellmembran lita på ämnet ergosterol att upprätthålla deras membran väggar. Ketokonazol blockerar produktionen av ergosterol, orsakar svamp cellmembranet att bryta ner och svampar att dö. Även om effektiva, kan några eller alla av följande biverkningar uppstå efter exponering.

Hudåkommor

I vissa fall, kan huden uppleva en brännande känsla under eller efter kontakt med ketokonazol. Detta kan vara en tillfällig, ofarlig reaktion eller det kan indikera en mer allvarlig reaktion. Intensiv och långvarig klåda känslan kallas pruritus kan bero på exponering och kan orsaka långsiktiga obehag i det drabbade området. I fall där en allergisk reaktion inträffar, kommer att kontakteksem producera många av samma symtom och resultat som klåda. Eksem, där huden blir inflammerad och upplevelser vesiculation, kan vara en av de mer allvarliga reaktionerna av exponering för ketokonazol.

Ändringar av hår

Hälsa hår kan ändras radikalt genom exponering för ketokonazol. Håret kan bli alltför fet eller torr och spröd efter användning. Om den används på håret som behandlats (med färg eller av en perm, till exempel) och har genomgått kemiska skador eller på grått hår, plötsliga och potentiellt pinsamma missfärgning kan uppstå.

Håravfall

I extrema fall, när hårbotten och håret är tillräckligt skadas av tillämpningen av ketokonazol, kan håravfall förekomma. Detta kan orsakas av överdriven torkning och bryta av håret, vilket gör håret så ohälsosamt att det helt enkelt faller ut, eller det kan bero på omfattande skador i hårsäckarna inom det drabbade området i hårbotten. Återhämtning från håravfall på grund av ketokonazol exponering beror på den exakta innebörden av håravfall.