mynewspapers.net

Biverkningar av Gripe Water

Biverkningar av Gripe Water


Gripe water är ett populärt magont botemedel uppfanns av William Woodward och varumärkesskyddade 1876. Den ursprungliga Woodward gnälla vatten lösningen innehöll 3,6 procent alkohol, dill, natriumbikarbonat, socker och vatten. Det är fortfarande används idag vid behandling av besvär orsakas av muskelspänningar och överskottet syra som leder till gas och magen smärta hos spädbarn.

Gnälla vatten idag

Dagens gnälla vatten består av ingefära, dill, fänkål och kamomill, alla kända för sin kraftfulla helande värden.

Tillsatta ingredienser

Örter som pepparmint, nejlika, slån och kanel läggs ofta gnälla vattenlösningar till att lindra till ett antal symtom, inklusive irritabilitet, spänningar, matsmältningsbesvär, uppkördhet och spasmer.

Biverkningar av Gripe Water

Biverkningar är oftast orsakas av förorening, felaktig dosering eller dålig ingrediens urval. Diarré, uttorkning, viktminskning, magkramper, smärta, feber, illamående och kräkningar kan orsakas genom att dricka förorenat gnälla vatten.

Parasiter i gnälla vatten

Parasiter som cryptosporidium befanns trivs på gnälla vattenlösningar.

Natriumbikarbonat i gnälla vatten

Natriumbikarbonat är inte idealisk för användning på spädbarn, som det visat tendenser att bryter ned och stör upptaget av järn och folsyra.

Träkol i gnälla vatten

Tillägg av träkol i gnälla vattenlösningar kan äventyra kroppens absorption av essentiella näringsämnen. Träkol tenderar också att binda med andra droger, vilket minskar deras effektivitet.