mynewspapers.net

Biverkningar av gallblåsan kirurgiGallblåsan, även känd som cholecyst, är ett organ i människokroppen som inte är avgörande för överlevnad. Gallblåsans huvudsakliga funktion är att lagra galla för kroppen som hjälper till med matsmältningen. Gallblåsan lagrar ca 50ml av galla som har producerats i levern. När gallan når gallblåsan, blir det mer koncentrerad än det var inuti levern. Många individer upplever problem med deras gallblåsan och en läkare kan välja att ta bort den. Detta förfarande kallas gallblåsan kirurgi. En individ kan leva ett helt normalt liv utan att ha en gallblåsan.

Betydelse

Gallblåsan ligger på vänster sida av magen, precis till vänster om magen. Gallblåsan är ansluten med cystisk kanal till levern kanal. Dessa två kanaler skapa bukspottskörteln kanalen. Gallblåsan innehåller en epitelial foder med påsar inuti. Dessa påsar kallas Aschoffs skrymslen. Krämpor och sjukdomar som påverkar urinblåsan inkluderar strawberry gallblåsan, kolecystit, cancer, polyper och gallsten. Alla dessa sjukdomar kan leda till gallblåsan kirurgi.

Identifiering

Om du upplever smärta i magen, beställer din primärvården läkare ett ultraljud att avgöra om smärtan orsakas av din gallblåsan. Gallsten är en av de vanligaste gallblåsan krämpor. Om det finns risk för allvarliga komplikationer med din gallblåsan smärta, kan din primärvården läkare remittera dig till en kirurg. Du ska följa din läkares rekommendationer exakt, särskilt om han eller hon rekommenderar kirurgi.

Överväganden

Gallblåsan kirurgi görs vanligen med hjälp av ett nyckelhål teknik, även känd som laparoskopisk cholecystectomy. Patienter som genomgår laprascopic cholecystectomy släpps oftast samma dag, men om det finns några komplikationer, kan det ta upp till åtta dagar på sjukhuset att återhämta sig från gallblåsan kirurgi. Gallblåsan kirurgi är en allmänt säker procedur, men som med alla kirurgiska ingrepp, finns det alltid en risk för komplikationer.

Biverkningar

Omedelbart efter gallblåsan kirurgi, kan biverkningar inkludera smärta i axlarna och i buken. Den konstiga känslan i axlarna är ett resultat av den gas som används för att blåsa upp buken under operation. Smärtan i buken kan vara ett resultat av denna gas, men beror förmodligen på operationen. Andra vanliga biverkningar inkluderar illamående eller kräkningar till följd av de mediciner som ges efter operation.

Varning

Gallblåsan kirurgi kan leda till potentiellt allvarliga biverkningar. Om du upplever smärta i benen, drabbas kräkningar blod eller har svår diarré, se en läkare omedelbart som du av skador på dina inre organ, blodproppar eller andra allvarliga komplikationer. Gå till den läkare eller akutmottagning omedelbart om det inte går att hålla mat ner eller upplever allvarlig, onormal smärta i buken.