mynewspapers.net

Biverkningar av en Low Carb Diet

Biverkningar av en Low Carb Diet


På en låg-carb dietplan minska du ditt intag av kolhydrater samtidigt öka ditt intag av protein och fett. Detta är en allmänt följt diet över hela världen. Människor går på låg-carb diet gå ner i vikt eller som en behandling för diabetes. På en låg-carb diet, bör mat som pasta, vitt ris och vitt bröd undvikas, medan kött, sojaprodukter och en mängd grönsaker bör inkluderas. En typisk låg-carb diet bör innehålla mellan 20 och 60g kolhydrater om dagen.

Vanliga effekter

En av de vanligaste biverkningarna av en låg-carb diet är en minskning av socker i blodet. Detta kan vara ett problem för människor på medicinering för att minska blodsocker eftersom denna diet kan ytterligare minska nivåerna. Ibland kan högt blodtryck också minska på grund av den reducerade kolhydrater. Rådgör med din läkare om du vill prova en låg-carb diet. Medan en låg-carb diet kan leda till viktminskning, kan att minskningen leda till mag- eller andningsproblem. När du ger upp den låga carb-dieten och återuppta en normal kost, öka din vikt tillsammans med kolhydrater.

Goda effekter

Bland de positiva effekterna av en låg-carb diet är en minskning av kroppen fett, bättre tarmrörelser, minskat sug efter socker och stärkelse och förbättrade kolesterolvärden.

Obekväma effekter

Några biverkningar av en låg-carb diet kan vara obekväm, inklusive huvudvärk, illamående, yrsel, slöhet, förstoppning och irritabilitet. Detta uppstår oftast när du startar kosten, sannolikt i de första fem dagarna, eftersom din kropp är att justera till en betydande minskning av kolhydratintag.

Allvarliga effekter

Några allvarliga biverkningar kan uppstå sällan, till exempel förlust av benmassa. Överflödigt protein kan också leda till benskörhet, och en brist på kolhydrater kan leda till ämnesomsättningssjukdom. Om låg-carb diet innehåller höga halter av fett, finns det också en chans för hjärtsjukdomar. Rätt mängd kolhydrater, protein och fett är mycket viktigt att undvika dessa biverkningar. Ditt hälsotillstånd och orsaken till följd av låg-carb diet vilken mängd av kolhydrater, protein och fett för att konsumeras.

Kvinnor-relaterade effekter

En kvinnas menstruation kan minskas till följd av hormoner reagerar på förändringar i kosten. Detta inträffar under första veckorna av nya diet.