mynewspapers.net

Biverkningar av druvkärneolja och extrakt

Biverkningar av druvkärneolja och extrakt


Hälsoeffekterna av druvor har nyligen tillskrivits förekomsten av antioxidanter och frön av druvor innehåller många av dessa helande föreningar. Druvkärnor har pressats för sin olja i flera århundraden, används som en populär hudbehandling och kosmetika ingrediens, och som en transportör olja för behandling med eteriska oljor och aromaterapi. Vindruvskärnextrakt och druvkärneolja innehåller positiva och negativa biverkningar, även om fördelarna uppväger rapporterade skadeverkningar.

Funktion

Druvkärnor extrakt är har en mängd positiva effekter på kroppen, och invärtes och används lokalt. Vindruvskärnextrakt innehåller kraftfulla fytokemikalier, inklusive polyfenoler och proanthocyanidins. Druvkärneolja används också som en del av ett dietary synsätt på hälsa, ersätter delvis hydrerade oljor som kan vara en källa till transfatty syror. Druvkärneolja är inte en hudirriterande.

Komplettera biverkningar

Vindruvskärnextrakt är ett säkert kosttillskott tas som ett piller eller en kapsel. Effekter av behandlingen är bäst ses i cirkulationssystemet och inkluderar healing och stödja friska blodkärl. Antioxidanter i Vindruvskärnextrakt kan förebygga cancer. Vindruvskärnextrakt är användbart för dess effekter på högt blodtryck, arteroskleros, synproblem och minska kolesterol och svullnad. Vindruvskärnextrakt har befunnits vara säkra för långvarig användning, längre än åtta veckor, med få biverkningar. Rapporterade biverkningar inkluderar torr hårbotten, illamående och yrsel.

Hud biverkningar

Druvkärneolja används i många kosmetika och är ganska godartad. Det är en traditionell botemedel mot bristningar och kan användas på känsliga områden i ansiktet, såsom under ögonen. Druvkärneolja är hög i vitamin E och sprider sig bra på huden. Linolsyra, en huvudkomponent druvkärnor olja, har använts i årtionden för att behandla eksem och torr hud. Den mjukgörande effekten av druvkärneolja smörjer huden och det används av massageterapeuter.

Dietary biverkningar

Biverkningar av att använda druvkärnsolja för att laga mat är svårt att kvantifiera. Oljan är en rik källa till omega-6 fettsyror, som är fleromättade fettsyror. En kost rik på fleromättade fettsyror har kopplats till en minskning i produktionen av DHA, ett viktigt näringsämne för hjärnans cell utveckling. Fleromättade oljor kan också sänka "goda" HDL-kolesterol samt det "onda" LDL-kolesterolet. Linolsyra i druvkärneolja kan minska komplikationer av diabetes när läggas till kosten.

Varningar

Vindruvskärnextrakt kan störa receptbelagda och receptfria läkemedel, men möjliga interaktioner har inte studerats. Antioxidanter i druvmust frön kan öka de aktiva ingredienserna i recept blodförtunnande medicinering och långsam ned blodets koagulation, så Använd under en läkares övervakning.