mynewspapers.net

Biverkningar av cayennepeppar behandling

Biverkningar av cayennepeppar behandling


Cayenne peppar, peppar som ger en kick till så många kryddstarka rätter, har också en lång historia som ett naturläkemedel som används för att öka cirkulationen, lindra magsmärtor och öka ämnesomsättningen. Dess aktiva ingrediens, capsaicin, kan nu fås som en salva eller kräm att gnugga på värkande leder och muskler. Den mest kända biverkningen, är används på huden eller internt, värmen.

Dricka med försiktighet

De som dricker cayenne pulver blandas i vatten bör vara medveten om att det kommer att bränna samtidigt som förtäring och även när utsöndras. Vissa föredrar cayenne kapslar att minimera denna effekt. För dem som vill ha en mer direkt effekt av cayenne pulver i vatten, är klokaste att börja med mindre mängder, så lite som 1/4 tsk cayenne pulver per glas med varmt vatten. En annan bra idé är att hålla ett andra glas vatten i närheten att späda ut någon brännande effekt i munnen. De som fortsätter att använda cayenne vanligtvis tycker att deras kroppar justera och tål större doser utan känslighet.

Extern användning Tips

När börjar använda salvor och krämer som innehåller capsaicin, är det bäst att börja med att testa på ett litet område av huden. Var noga med att använda bara på obruten hud. Efter gnugga det på, om värmen som visar sig vara för mycket, kan kräm eller salva tas bort med diskmedel eller baby schampo. Avtorkning med tvättsprit efter tvätt kommer att se till att alla capsaicin har tagits bort. Slemhinnor är särskilt känsliga, så var noga med att undvika att röra vid dina ögon eller näsa efter hantering cayenne pulver eller capsaicin grädde.

Magproblem

Cayenne har framgångsrikt använts för att behandla sår, men är för stora för en DOS kan hetsa dem, så att patienter med sår, halsbränna eller gastrit bör använda den i små doser försiktigt, och söka läkare för några mag nöd.

Allergier mot Cayenne

En allergi som vissa människor utvecklar, kan kallas "Latex-frukt syndrom" innehålla cayenne. Dessa allergener finns i cayenne som banan, kastanj, avokado, mango, kiwi och naturgummi objekt såsom latex handskar, kondomer och ballonger. Symtomen inkluderar hudutslag eller nässelfeber, buksmärtor och kräkningar och svår huvudvärk.

Deadly Nightshade toxicitet

Även om inte tekniskt en allergi, är många människor genetiskt inte behandla Solanin, ett milt giftiga kemikalien finns i alla växter i deadly nightshade familjen. Cayenne är ett nightshade, liksom potatis, tomater, aubergine och alla peppar paprika, Chili peppar och paprika. Symtom på nightshade toxicitet kan vara utslag, magbesvär, huvudvärk, ledvärk, muskelsvaghet, smärta eller kramper. För dem som misstänker att deras symtom kan orsakas av nightshade känslighet, bör borta från dessa livsmedel i några veckor eller månader tillåta kroppen att rensa ut Solanin.

Varning

Cayenne har befunnits interagerar med blodförtunnande medel, antacida och acetylsalicylsyra, så de som överväger att cayenne som har allvarliga medicinska tillstånd och som använder dessa receptbelagda eller receptfria läkemedel bör först rådgöra med sin hälso-och leverantör.