mynewspapers.net

Billigaste MBA-program

Billigaste MBA-program


Master för Business program (MBA) är en av de mest eftertraktade graderna för affärsmän. Många studenter som vill komplettera sin examen inom detta område är redan i skuld för sin kandidatexamen, så kostnadseffektiva MBA alternativ är en prioritet. Studenter kan spara tid och pengar genom att noggrant välja sina skolor.

Statliga skolor

Vissa statliga skolor är ett lönsamt alternativ för studenter intresserade av att fylla sin MBA vid en betydligt lägre kostnad. Även om större statliga skolor kan vara ganska dyrt, erbjuda skolor som Colorado Technical University MBA grader för mindre än £6.500 per år i undervisning. Andra statliga skolor ut £5.200 per år.

Privata skolor

Privata akademiska institut är oftast det dyraste alternativet för både undergraduate och graduate grader. Undervisning för MBA-studerande vid Wharton Business School, till exempel kör så hög som 19,500 £ per år. Institutioner som kansler universitet har fortfarande, grenar för att ge studenter med billiga MBA-program. Förbundskanslerns gren, Jack Welch Management Institute, erbjuder ett komplett MBA program för endast 13 000 £.

Internet

Internet är en av de mest tid-effektivt sätt att uppnå en MBA-examen för en bråkdel av kostnaden. En MBA-examen på Keiser universitet eCampus, exempelvis kan slutföras i 48 månader för mindre än £16,250 per år.

Kostnadsbesparande alternativ

Den bästa tipset för att spara pengar på en stat eller privat skola är att utnyttja kostnadsbesparande alternativ pendling, köpa begagnade böcker och ansöker om alla tillgängliga stipendier och bidrag. Även om högre utbildning är aldrig billigt, kan studenter spara ungefär £7,800 per år genom att arrangera egna rum och styrelse-en betydande belopp för den dedikerade men ekonomiskt kämpande MBA studenten.