mynewspapers.net

Bilförsäkring efter en DUI

Bilförsäkring efter en DUI


En avgift på rattfylleri kan utlösa förödelse på förarens personliga, business och ekonomiska försörjning. Även om effekterna av böter, fängelse och förarens licens suspensioner är bara tillfälliga, kan effekterna av en DUI på bilförsäkring påverka en gärningsman i år.

Implikation

Om en färdregistreringen inkluderar en DUI övertygelse, är om drivrutinen klassificerad av försäkringsbolag som högrisk. Hög risk drivrutiner betala högre försäkring priser, och de generellt kvalificera sig inte för safe-driver rabatter. Vissa försäkringsbolag inte kommer att försäkra DUI brottslingar, eller de kan avbryta en rekommenderad politik efter en fällande dom.

Tidsram

Försäkringsbolag brukar granska drivande poster vid två tillfällen: starten av en ny politik, och vart tredje år för befintliga principer. Om övertygelsen uppstår efter försäkringsgivarens treåriga översyn av motorfordon poster och i ett tillstånd som inte kräver SR-22 meddelas arkivering, försäkringsbolaget inte medvetna om övertygelsen tills dess nästa översyn av körning poster, om inte för brott av försäkrade. På grund av denna klyfta i körning rekord recensioner, några DUI brottslingar slinka igenom sprickorna och deras priser är inte ökat. Dock för de flesta brottslingar, kan en DUI leda till ökade priser tills övertygelsen sjunker den drivande historia som försäkringsgivare titta på för politik Premier, mellan tre och fem år.

Andra konsekvenser

De flesta stater kräver drivrutiner som dömts för en DUI till fil ett SR-22 form med Institutionen för motorfordon. Denna form krävs bevis om ekonomiskt ansvar och försäkringsbolag måste ge form till institutionen. Hur lång tid som en SR-22 krävs beror på tillståndet där DUI inträffade. Det kan variera från ett till fem år. Förutom ökad politik priser debitera de flesta försäkringsbolag en extra kostnad för att lämna in SR-22.

Potentiella

Om en DUI avgift reduceras till vårdslös körning, blir påverkan på försäkring priser inte lika omvälvande. Denna avgift minska ofta kräver hjälp av en advokat, vilket innebär större kostnader utan garanti på resultatet. Om DUI händelsen med en olycka och/eller rörliga kränkningar, kommer dessa faktorer också beaktas vid fastställandet av räntehöjning. Flera brott under en kort period brukar resultera i licens upphävande eller återkallelse på grund av antalet licens poäng ackumulerat.

Varning

Ny försäkring efter en DUI är övertygelse ofta mer utmanande än acceptera den höjning av en nuvarande försäkringsbolag. Betalningsanmärkningar och en förfaller i täckning på grund av en hävde fordonet eller licens fjädring kommer lägga till mycket höga priser. Personer som dömts för DUI ofta har bättre lycka arbetar med ett oberoende försäkringsbolag, eller med en som är specialiserad på hög risk drivrutiner.