mynewspapers.net

Bild tester används av psykologerBild tester används av psykologer för att studera det mänskliga sinnet. De används också av psykiater och psykoanalytiker försöker hjälpa patienter hantera psykologiska problem. Bild tester faller under allmänna parollen "projektiva" personlighetstester. Detta innebär att de omfattar ämnen svarar på tvetydiga bilder, vilket visar information om deras inre psykologiska tillstånd.

Rorschach Inkblot Test

Rorschach inkblot testet är kanske den mest kända av de psykologiska bild testerna. Det är en uppsättning av tio symmetriska bläckplumparna och utvecklades ursprungligen av den schweiziska psykiatern Hermann Rorschach. Dessa tio prov är utformade för att urskilja Detaljer om försökspersonens personlighet genom att notera hur ämnet tolkar formerna av bläckplumparna.

Rita en Person Test

Rita en person psykologiska test har utvecklats av den amerikanska psykologen Florens Goodenough. Målet av ritningen en person test är att utvärdera psykologiska tillståndet för barn och unga vuxna. Testet fungerar genom att be barnen att rita en bild av en man, en kvinna och själva, varje på separata bitar av papper. Rita en person test används för att upptäcka kognitiva utvecklingsnivå utan skall skadas av språk eller kulturella faktorer.

Tematiska ha Test

Den tematiska ha testet är utformad för att urskilja en individs mönster av tankar, attityder, känslomässig reaktion och förmågan att observera. Tematiska ha testet använder en uppsättning standard tvetydiga bilder. Ämnet är ombedd att berätta en historia om bilderna. Genom att berätta dessa historier till en psykolog, avslöja ämnen deras förväntningar på relationer och hur de tänker om sig själva och deras omgivning.

Holtzman Inkblot Test

Holtzman inkblot test har utvecklats av Wayne Holtzman. Det utvecklades som en förbättring på Rorschach inkblot test. Holtzman testet använder 45 inkblot bilder. Holtzman noter försökspersonerna på 22 olika kriterier som kan vara av statistiska metoder, gör en mer tillförlitlig tolkning av en persons psykiska tillstånd.