mynewspapers.net

Bil generator problem

Bil generator problem


Generatorn problem kan vara svårt att diagnostisera. Kontrollera först att problemet ligger i generatorn innan du fortsätter med tester. Kontrollera batteriets kablar för korrosion, elektrolytnivån och kostnad. Drivremmen bör ha lämpliga spänningen och generatorn bör säkras ordentligt. Inspektera skicket på smältbara länken mellan starter solenoid och generatorn, om utrustad. De elektriska anslutningarna på generatorn bör vara fri från korrosion och tight. När du utesluter externa anslutningar eller komponenter som möjligt problem källor, följa Nästa procedur.

Provning

Bil generator problem


Kontrollera batteriets spänning med motorn avstängd med hjälp av en multimeter. Det bör stå nära 12,6 volt. Starta och idle motorn. Har en hjälpare accelerera motorn upp till 2000 varv. Din mätare bör läsa nu mellan 14 och 15 volt. Om du aktiverar strålkastarna, spänningen borde släppa ögonblickligt och sedan komma tillbaka igen. Om din voltmeter läser över 15 volt under detta test---ett överpriset problem---du kan ha ett problem i spänningsregulatorn, generatorn eller ledningarna mellan de två komponenterna, om du har en extern regulator. Samma sak kommer att gälla om din mätare upptäcker färre än 13 volt, vilket är en fråga som utgör. Kolla spänningsregulator, generatorn eller ledningarna mellan de två komponenterna, om du har en extern regulator.

Överprissättning

På generatorer med inre tillsynsmyndigheter, kan du skicka enheten för inspektion eller ersätta den. Om du har en extern spänningsregulator, se till jordanslutningen på regulatorn är ren och tät. Sedan kopplar bort regulatorn och upprepa föregående undersökning. Om spänningen går ner, ersätta tillsynsmyndigheten. Om inte, kontrollera ledningarna mellan regulatorn och generatorn är i gott skick. Annars skicka generatorn för inspektion eller ersätta den.

Utgör

Bil generator problem


Här gäller samma förfarande som med ett överpris problem. Den enda skillnaden är att om du har en extern spänningsregulator, fortfarande kan du kontrollera marken anslutningen för kontinuiteten mellan batteriet och tillsynsmyndigheten. För detta prov, nätkabeln från svart, negativa batteri. Kontrollera med hjälp av din multimeter kontinuitet mellan marken batteriet terminalen och spänningsregulatorn. För att följa anslutningarna, kanske du behöver kopplingsschema för ditt fordon, som du hittar i din fordonets Servicehandbok. Detta kommer att utesluta en dålig anslutning, kabel eller tråd som den möjliga orsaken till problemet. Om inte, antingen din regulator eller generatorn har misslyckats och behöver ersättas.