mynewspapers.net

Bibeln verksamhet & spel på Moses och den brinnande busken

Bibeln verksamhet & spel på Moses och den brinnande busken


Andra Mosebok 3:1 till 4:17 innehåller berättelsen om Moses talar till Gud på den brinnande busken. En lista över åtgärder att övertyga Farao att släppa hebréerna i Moses' vård ger Gud Moses. Moses gav Gud ursäkter varför han inte kunde göra vad Gud ville att han skulle göra. Många troende förstår Moses' känslor av otillräcklighet. Aktiviteter och spel påminna troende att Gud förser de han kallar.

Den brinnande busken

Använd en liten grön krukväxt, konstgjorda eller levande, för att skapa egna brinnande buske. Klipp ut lågan former från rött, orange och gult färgad cellofan eller silkespapper. Band eller gem lågan figurer till filialer och större bladen på växten, försiktigt så att inte riva bladen. Placera en liten batteridriven fläkt i potten uppåt mot centrum av anläggningen. Vända fläkten på låg att göra lågorna dans runt anläggningen. Aktiviteten är lämplig för 4-12-åringar.

Ursäkter spelet

Moses gav Gud fem ursäkter varför han inte kunde gå till farao och framgångsrikt kräva ett frisläppande av hebréerna. Detta spel identifierar ursäkter bibliska tecken används för att förklara varför de inte kunde utföra Guds kallelse. Två av Moses ursäkter, var att han stammade och han vet vem som skickat honom. Spel deltagarna skulle kunna nämna de andra tre ursäkterna för Moses. De kunde också identifiera ursäkter av andra välkända Bibeln tecken. Deltagarna använder spelet för att se troende idag fortfarande ge Gud ursäkter och hur Gud avfärdar dessa ursäkter. Vinnare identifierar flest antal bibliska karaktärer och ursäkter. Lärare använder spelet för sjätte-klassare genom vuxna.

Namnge mitt syfte

Visa en personal, gummi orm, en lummig lem, leksak lamm, ett par sandaler, en nametag, en kopp och sand. Efter berättar om Moses i den brinnande busken, se studenter syftet med varje post. Koppen representerar vatten Moses doppar ur Nilen och häller på sanden för att förvandla vatten till blod. Nametag representerar Gud talar om Moses att säga att "Jag är" hade skickat honom. Aktiviteten är lämpliga för första klass studenter och genom högstadiet.

Mappning av Moses' resa

När Moses mötte bush, var han nära Horeb eller berget Sinai. Han hade flytt från Egypten till midjan och renskötsel får nära berget Sinai. Gud skickade honom tillbaka till Egypten för att leda folket till Kanaan. Mappa Moses' resa från Egypten till midjan till berget Sinai och tillbaka till Egypten. Mappa den andra resan ut ur Egypten, tvärsöver röda havet, till berget Sinai där han fick de tio budorden. Markera varje stopp på resan med en lämplig symbol som får på midjan att representera Moses som en herde och en brinnande buske och två tabletter på berget Sinai. Denna verksamhet är lämplig för tredje-klassare genom sjätte-klassare.