mynewspapers.net

Bibeln verksamhet & hantverk på "Där din skatt är" i MatthewMatthew 6:19-24 i Bibeln talar om inte bygga upp dina jordiska skatter, men fokusera på eviga skatter som kommer att finnas kvar i evighet. Små barn kan ha svårt att förstå detta koncept. Verksamhet och hantverk kan användas för att hjälpa barnen förstå vad detta innebär och att hjälpa dem för att kunna fokusera på vad är viktigt i livet.

Skattjakt

Barn älskar att åka på en skattjakt. De älskar att inte veta vad de hittar och försöka lista ut ledtrådar på vägen. Använda bibelverser skrivna på remsor av papper som ledtrådar för barnen. Välj ett ord eller en fras från varje vers att berätta för barn där nästa vers döljs. Exempelvis Matthew 6:19 lyder: "Jag ger dig nycklarna till himmelriket." Dölja den nästa ledtråden bland piano nycklarna eller på en dator tangentbord. I slutet av jakten, lämna bokmärken eller några andra små prydnadssak som påminner dem om Guds kärlek till dem.

Skattkista

Läs valda verser i Matthew och prata med barnen om skillnaderna mellan jordiska och himmelska skatter. Ge varje barn en liten trä skattkista. Dessa kistor kan köpas på ett hantverk butik. Låt barnen att dekorera sina bröst med hjälp av färger, klistermärken och andra dekorativa material. När barnen är klar utsmyckning dessa kistor, ge dem var några små remsor av papper som passar in i deras skattkistor. Instruera barnen att skriva ner några av deras himmelska skatter att sätta i deras skattkistor.

Treasure fartyg

När några barn tänker på skatt, tror de också på ett piratskepp. Distribuera en färga arket med en bild av ett fartyg för barn att färglägga. När de är klar färga fartyget, har dem skära ut fartyget och limma fast den på ett papper plattan. Skär vågorna från andra papperstallrikar att ge till barn till färg. När dessa är färgade, häfta dem ansikte mot ansikte på botten av fartyget plattorna att skapa fickor. Barnen kan skriva bibelvers "Där din skatt är, där kommer ditt hjärta vara" högst upp på plattan. Ge barn guld-inslaget choklad mynt, goldfish crackers eller några andra höjdare att sätta i sina fickor.

Skissa

Denna aktivitet hjälper barnen att internalisera innebörden i denna bibelvers, liksom alla andra du undervisar. Barn kan arbeta i små grupper eller en hel klass. En i taget, varje barn ska rita något för att representera en del av versen. Om du arbetar som en klass, ringa studenterna upp en i taget tills versen är klar. Om de arbetar i små grupper, ger dem ledningen och tillåta dem att besluta hur man gör det, till exempel att ha den bästa artisten Rita vad den andra beskriver.