mynewspapers.net

Bibeln minne vers hantverk

Bibeln minne vers hantverk


Ordspråksboken 22:6 uppmanar föräldrar att börja barn om hur de skulle gå, och även när de är gamla de startar inte från den." Att ha barn memorera bibelverser hjälper dem att lära om Gud och Bibeln, behålla viktig information och skapa en visuell påminnelse av verserna att jogga deras minne.

Bedjande händer

Har barn turas står vid väggen och bildar sina händer i en bedjande rörelse. Släck ljuset och lysa en ficklampa på händerna att skapa en skugga. Har en vuxen eller ett annat barn spåra skuggan av händerna på en bit konstruktion papper. Barn kan skriva en minne vers om be, som James 5:16, 1 Tess 5:16-18 eller Herrens bön på händerna.

Guds vapenrustning

Efesierbrevet 6:13 stater, "Därför sätta på den hela Guds vapenrustning, så att när dagen onda kommer, du kanske kan stå din mark, och när du har gjort allt, stå" (NIV). Kapitlet fortsätter genom vers 17 instruera kristna att sätta på bältet av sanningen, iklädda rättfärdighetens, trons sköld, frälsningens hjälm och Andens svärd. Uppmuntra barnen att lära sig utantill Efesierbrevet 6:13-17 genom att låta dem skapa armour Guds att bära. Studenter kan använda konstruktion papper, kartong och aluminium folie för att konstruera ovanstående poster, med en permanent spritpenna för att skriva om artikeln vad det är.

Senapsfrö

Senapsfrön används för att illustrera flera bibliska principer. Matthew 17:20 jämför tro till ett senapskorn. Ge barn med ett paket av frön. Limma ett registerkort på paket av frön och har barnen skriva en lämplig bibliska vers på kortet. Matthew 13:30 jämför himmelriket till senapsfrön. Har barn rita ett träd på en konstruktion papper och skriv versen runt den. Barn kan sedan limma senapsfrön eller andra frön till trädet för att skapa en visuell representation av versen.

Fiskare av män

I Matthew 4:19, Jesus säger "Kom, Följ mig, och jag kommer göra dig fiskare av män" (NIV). Klipp ut 10 fisk former och skriver ord av versen på varje fisk. Limma fast en magnet på baksidan av varje fisk. Med hjälp av en magnet bifogas en sträng, har barn fisk för delar av versen. När alla ord har fångats, kan barn samarbeta för att versen i rätt ordning.

Lertavlor

I gamla testamentet, var verser ofta ristade i sten tabletter. Ge barnen en stor bit av modellering lera. Använda en plast kniv, har barn rista sina minne vers i leran. Låt leran att härda till skapa en suvenir med versen. Använd gamla testamentet verser för detta hantverk, såsom Genesis 1:1 eller de tio budorden i andra Mosebok 20.