mynewspapers.net

Bibeln hantverk som behandlar bön för barn

Bibeln hantverk som behandlar bön för barn


Bön är en av många viktiga lärdomar till barn i religiösa klasser. Nästan varje religion har bön som en viktig del av dess doktrin. Med tanke på att barn gillar att göra saker med händerna, kan hantverk vara ett sätt att stärka lektioner om bön och att påminna barnen om vikten av bön som en del av deras vardag.

Bedjande händer hantverk

En kraftfull symbol för bön erkänns nästan överallt är två händer tryckte platt tillsammans. Använda detta som underlag för Bibeln hantverk att göra med bön för barn. Klipp ut en silhuett av händerna för varje barn. Ge dem en bit konstruktion papper och få dem Rita en välvda fönster på den. Sedan låta dem använda mjukpapper för att skapa en mosaik glasmålning. Händerna kan sedan limmas över mjukpapper. Har barn skapa en silhuett av bedjande händer. Ge dem en mall som de kan använda för att klippa runt på en vit konstruktion papper. Då har dem limma det vita konstruktion papperet till en bit svart konstruktion papper så vita bildar en gräns av bedjande händer. På vitboken, har barnen skriva en bibelvers om bön.

Prayer Box hantverk

Ge varje barn en skokartong och ha honom måla den. När färgen har torkat, har honom skriva en vers om bön på ena sidan och sedan rita bilder, bifoga klistermärken eller limma dekorationer på resten av det. Måla orden "Prayer Box" på locket. Sedan har varje barn skriva en bön begäran eller beröm på ett ark papper och sätta det i ett annat barns låda. Förvara rutorna i klassrummet och låta barnen sätta en annan bön i rutan varje vecka. Sedan ge dem tyst tid att be för begäran i sina lådor. För äldre barn som har träbearbetning färdighet, låt dem mode en låda av trä och färga den. Använda ett verktyg för vedeldning, har dem rista en bibelvers om bön eller Herrens bön i sidan av rutan. Rutan kan sedan användas för att lagra ett radband, radband och bön kort.

Bön påminnelse hantverk

Craft-projekt kan fungera som en påminnelse för barn att be under hela dagen. Dela ut fem indexkort till varje barn och har barnen skriva en sak att be om för varje kort. Ge varje barn en stor plast kopp och låt henne dekorera med klistermärken, foam cut-outs, paljetter eller paint. Då har dem vika varje indexkort och lägga den i koppen. Uppmuntra dem att sätta koppen på rummet och ta ut ett kort varje gång de passerar det att be för allt som är på kortet. Skär remsor av bygg-papper och har barnen skriva något att be om på varje remsa. Då har dem limma remsorna till en papper kedja som de kan hänga på rummet som en påminnelse att be.

Bönbok hantverk

Hjälpa barnen att göra sin egen bön böcker fyllda med antingen böner för dem att lära sig eller information om hur du ber. Vik flera ark konstruktion papper på att bilda ett enkelt häfte. På varje sida, har barnen skriva en bön som Herrens bön, en måltid välsignelse eller en Hail Mary. Låt dem gå igenom gamla tidningar och hitta bilder att klippa ut för att illustrera varje bön. För en utförligare bönbok för barn som kan göra STRAMALJBRODERI eller cross stitch, har dem brodera en bön på bitar av duk och sedan sy kanterna på duken tillsammans i bokform med trasa lock.