mynewspapers.net

Bialetti Dama instruktioner

Bialetti Dama instruktioner


I 1933 introducerade Alfonso Bialetti sin Moka Express, en kokplatta espressomaskin. Gjord av aluminium, har Moka Express en distinkt åttakantig bas. Denna espressomaskin är fortfarande otroligt populärt, med Bialetti rapportering att 90% av italienska hushåll äger denna produkt. Genom åren har företaget infört nyare modeller av espresso maker. En sådan modell, Bialetti Dama, fungerar på samma sätt som Moka Express. Alla som har ändrats är design. Med rundad bas är Dama mindre kantig.

Instruktioner

• Fyll basen av Bialetti Dama med kallt vatten tills vattnet når indikator linjen ligger på insidan av foten. Använda filtrerat vatten om möjligt.

• Lägga till kaffe eller espresso i tratt-formade filtret tills de når kanten. För bästa resultat, Använd en grov espresso grind. Knackar sedan försiktigt på botten av filtret på en hård yta.

• Släpper filtret i basen och skruva upp i espressomaskin på basen. För att inte skada trådarna, inte hårt toppen.

• Placera espressomaskin minsta brännaren på din spis och förvandla värmen till hög. När vattnet passerar genom tratt-formade filtret in i toppen av espresso maker, det kommer att göra en distinkt gurglande ljud. När du hör ljudet, stänga av brännaren, ta bort Bialetti Dama från kaminen och tjäna din espresso.