mynewspapers.net

Betydelsen av örhängen på män

Betydelsen av örhängen på män


Det är lite känt faktum, men män började bära örhängen innan kvinnor. Örhängen bars av flera skäl, bland annat religiösa övertygelser, ursprungsland och eran. Det finns också många myter kring bruket, som bära ett örhänge i höger öra betecknar homosexualitet.

Historia

Det finns bevis som visar praxis att män bär örhängen föregår biblisk tid. Otzi Iceman, äldsta Europeiska mumien känt hittills och som var tros ha dött i 3300BC, upptäcktes bär ett örhänge. Ristningar från de antika staden Persepolis Visa män bär örhängen på tiden av det persiska riket.

Tidsram

Örhängen var populära bland både män och kvinnor tills tidig medeltid, men sedan öva dog till renässansen. Skildringar av män bär örhängen under hela medeltiden tenderar att tyder på att den person som bär dem var olika eller exotiska. Under renässansen bars örhängen av män att ange status och rikedom. Ironiskt nog skulle år senare de bäras av slavar att visa de ägdes av en mästare. Under 1900-talet, tack vare hippy rörelsen, punkrock och många manliga offentliga personer sporting piercingar, gick handlingen att bära ett örhänge från symbol för uppror till enkel mode uttalande.

Teorier/spekulation

Tidiga piercingar utfördes förmodligen att stöta bort onda krafter, som gamla stammar trodde att metall förhindras onda kommer in i kroppen. Det var också tänkt som piercing örsnibben bidrog till att upprätthålla friska syn och hörsel, och kan anses vara en mycket primitiv form av akupunktur. Hål i öronen var populära bland sjömän, som trodde att bära örhängen skulle garantera dem en anständig begravning bör de dör till havs och vara spolats upp på stranden. Den som hittade sina kroppar skulle ta deras smycken som betalning. Därför var det inte ovanligt att sjömännen att spendera en hel del pengar på guld örhängen, på grund av dessa vidskepelser.

Betydelse

I slutet av 1960 gjort hippy rörelsen örhängen på män en symbol för uppror och nonkonformismen. Särskilt under det följande decenniet med tillkomsten av punk rock, detta skulle bli en stor del av ungdomskulturen och flera piercingar blev gynnade med män och kvinnor. I the ' 80s, innebar bär ett örhänge i höger öra bäraren var homosexuell, men ett örhänge i vänster innebar bäraren var rak. Detta var vanligt fram till mitten av 90-talet, men är inte längre fallet. Delvis tack vare kända popstjärnor, män bär örhängen idag har inga fler betydelse i den västra världen än att välja att bära en klocka.

Geografi

I Indien har tjejer och några killar deras hål under en religiös ceremoni före 5 års ålder i öronen. Skildringar av faraonerna, Buddhas och Aztec figurerar ofta Visa sträckte örat lober. Bära dinglande, tunga smycken betecknas rikedom, och därför status, separera royalty från resten av befolkningen.