mynewspapers.net

Betydelsen av grodor i kinesisk kultur

Betydelsen av grodor i kinesisk kultur


Grodor och paddor är viktiga i kinesisk kultur som symboler för odödlighet, healing, pengar, månen och flärd. Enligt sidan taoistisk paddor är"" paddan ett lyckobringande djur i östra Asien, särskilt i dess tre ben form. Även om förknippas särskilt med Kinas taoistisk traditioner, har paddor länge varit en välkänd symbol i den kinesiska kulturen i allmänhet och i hela Asien också."

Odödlighet

Grodor och paddor i många forntida kinesiska folksagor magiker eller fly konstnärer men även besitter hemligheten till odödlighet. I artikeln berättar "Frog myter i olika kulturer" Noel Wanner om en återkommande karaktär i dessa berättelser, den berömda taoistisk odödliga Liu Hai som har en trebent padda heter Ch'an Chu. Paddan känner till hemligheten av odödlighet och delar det med manen ut ur den tacksamhet för hans vänskap. Wanner anges också många av legenderna säger denna hemlighet till odödlighet kommer från en svamp på grodans panna. Andra taoistisk odödliga, som Hanshan och Shide, är också ofta avbildad med paddor.

Medicinska egenskaper

Paddor och grodor är också tänkt av kineserna att ha medicinska egenskaper. Boken "Kinesiska magisk medicin" berättar av galenskap att vara botas genom "med den patienterna dricka, tre gånger dagligen, en sked med bränd padda genomsyrad av vin." Taoistisk paddor sidan påstår att enligt tradition, piller som behandlar hjärtproblem kan göras från paddor. Den berättar också om padda hud som används för att bota hudutslag och sår. Paddor och grodor ofta visas bultande medicin med en farmaceut mortel och stöt. Djuret rättsliga och Historical Center noterar också padda var används av kineserna att lindra förgiftning och sår och minska feber och svullnad.

Månen

Grodor och paddor kallas "himmelska kycklingar" av kineserna. Boken, "mannen, myten & Magic: den illustrerade encyklopedien av mytologi, Religion och okändan" påstår att morgondaggen enligt vissa legender ger "frog spawn" (ett kluster av små ägg täckt med en geléliknande beläggning som tillåter dem att flyta) ner från månen. Taoistisk padda sidan förklarar också kinesiska såg paddor som en negativ "kvinnliga kraft", eller yin, balanserat den positiva "manlig kraft", eller yang. Paddor trodde också att orsaka solförmörkelser genom att svälja månen. "Kinesisk mytologi A till Z" berättar Zhang E, hustru till den gudomliga archer Yi, som i vissa kinesiska legender bor på månen som en padda.

PengarTaoistisk Liu Hai visas också ofta med pengar, så hans följeslagare paddan blev i samband med guldmynt. Enligt sidan taoistisk paddor betraktas mynt med en bild på Liu Hai och hans padda lycka charm i den kinesiska folkloren. Ch'an Chu, "pengar grodan" eller "fortune groda," också är avbildad på en hög av mynt, ofta med en dess mun.

Flärd

Enligt sidan taoistisk padda var grodor och paddor inte bara symboler av odödlighet, men också av sorglös njutning och spontanitet.