mynewspapers.net

Betydelse för barns fysiska utveckling

Betydelse för barns fysiska utveckling


Även om det kan se ut som om ditt barn helt enkelt bygga ett block torn, fungerar hon verkligen. Den lilla pojken på park i sandlådan arbetar också. Lek är ett barns arbete och är lika viktigt för hans utveckling som lärande hans ABC. American Academy of barnläkare utfärdade en rapport, "The vikten av spela i att främja friska barn utveckling och upprätthålla starka överordnade-underordnade obligationer" där de hävdar, "Spela tillåter barn att använda sin kreativitet samtidigt utveckla sin fantasi, fingerfärdighet och fysiska, kognitiva och emotionella styrka." Rapporten noterar också att spela anses så viktigt att utvecklingen av barn att Förenta nationernas höga kommission för mänskliga rättigheter anser att det är en grundläggande rättighet för alla barn.

Stora muskelutveckling

Klättring, kör, hoppa och navigera lek utrustning är alla sätt där spel kan förbättra utvecklingen av stora muskler. Barn att förbättra balans, smidighet och koordination genom dessa typer av spel. Bästa med lek som utvecklar stor muskel färdigheter är att den kräver liten eller ingen utrustning. Ett spel för tagg eller hoppa hage, en omgång grannskapet sparka boll, eller en resa till den lokala parken att spela på jungle jim alla förbättra ett barns fysiska utveckling.

Liten muskelutveckling

Finmotorik utvecklas också lätt genom lek. Färga, klippa med barn-storlek sax och leker med leksaker som peg styrelser eller klä dockor är några sätt att barn utvecklar små muskel samordning och fingerkänsla. Som färdigheter ökar, öka barnen naturligt svårigheten att deras lek, ständigt sträcker sina gränser. TV-spel och dator keyboarding ökar också fingerfärdighet, men dessa aktiviteter bör begränsas.

Barn-Driven spela

Många barn har fullspäckade scheman, och de flesta aktiviteter ökar fysiska utveckling. Fotboll och simning lektioner utveckla stora muskler, pianolektioner utveckla fingerfärdighet. Medan dessa lektioner är bra för ett barn, är det viktigt att inte alltför schemalägga. Barn behöver tid att engagera sig i fri lek--spel som använder fantasi. Köp leksaker som stimulerar barnet-driven spela som dockor, spela mat och rätter, block, lastbilar och bollar. Alla spel som inte inkluderar vuxen utfärdade regler är bra. Leksaker som har en föreskriven aktivitet, som ett datorspel kommer att kväva kreativitet och förhindra fysisk aktivitet.

Överordnade inflytande

Föräldrarna spelar en stor roll i utvecklingen av sina barn. Att se till att barn har tid och utrymme att spela är avgörande. Barn som är i dag vård ska få massor av gratis speltid och frisk luft. Hemma, bör TV-spel, dator och använda Internet och TV begränsas till några timmar per vecka för att uppmuntra barn att engagera sig i fantasifulla spel.

Lokala resurser

Föräldrar behöver inte ha en stor budget för barn att få gott om möjligheter för fysiska utveckling. Gå för en natur promenad (eller en stadsvandring). Söka lokala parker och passar ett besök i ditt schema. Lokala pooler och YMCAs erbjuder öppen simma gånger när barnen kan plaska runt. Samarbeta med andra föräldrar att bilda spela grupper där barn kan träffas, umgås och engagera sig i leken.