mynewspapers.net

Beteendeproblem hos ungdomar

Beteendeproblem hos ungdomar


De unga åren kan vara några av de roligaste för tonåringar-- men också några av de mest stressande för deras föräldrar. Beteende problem hos tonåringar är uppror, talar tillbaka och stanna ute sent. De flesta av dessa problem är normala; dock om tonåringen visar mer riskabelt beteende, såsom våldshandlingar eller dåliga betyg, kan det vara ett tecken på allvarligare problem.

Tecken och symtom

Nästan alla människor kommer att visa vissa beteende problem under tonåren, även om mycket av detta beteende är en del av hävda sig själv som individ. Dessa problem bland talar tillbaka till föräldrar eller inte talar till dem alls. Spendera mer tid med vänner, är vistas ut senaste utegångsförbud och känsloutbrott också problem att vänta med många tonåringar. Många av dessa beteenden kan vara svårt att hantera, är de ofta en normal del av att växa upp.

Riskfaktorer

Medan vissa upproriska beteende är normalt och även friska för ungdomar, kan vissa beteende signalerar djupare problem, såsom depression, bipolär sjukdom eller drogmissbruk. Om en tonåring börjar få problem i skolan, kan umgås med en negativ grupp eller att ha run-ins med polisen, han vara risk för allvarligare problem. Bedrägliga beteende och våldsamma utbrott finns också tecken på tonåring kan ha att göra med mer än teenage angst.

Strategier

Föräldrar kan hjälpa lätthet ungdomars beteende problem med några strategier. För att starta, bör föräldrar vara lugn under hela deras barns förändrade beteende, inklusive hennes humörsvängningar eller nya modekänsla. Ange regler och hålla sig till dem, inklusive ett utegångsförbud, men kontrollera att de är rättvis, som bland annat en 10-minuters behag period. Föräldrar kan också försöka sitt bästa för att lyssna till och förstå tonåringen, oavsett hur trivial problemet kan tyckas. Om tonåringen visar tecken på farliga beteende problem, du söker professionell hjälp från någon som kan ge dig och teen råd.

Överväganden

De behandlar en svår tonåring bör komma ihåg hur det var när de var den åldern. Tonåren är full av känslor, som ofta tas ut negativt på de dem närmast. Även föräldrar inte kan kunna lindra dessa spänningar och ångest, att ge barnet en stabil hem, en axel att gråta på och ett öra lyssna betyder mycket till tonåring, även om de inte visar det direkt.