mynewspapers.net

Beslag och hjärntumörer hos hundar

Beslag och hjärntumörer hos hundar


Ett anfall kan vara en skrämmande upplevelse för både hund och ägare. Kramper kan orsakas av olika saker bland annat en hjärntumör. Både hjärntumör och beslag har ett möjlighet att kontrolleras om behandlas korrekt.

Beslag

Ett anfall orsakas av en störning i funktionen i hjärnan orsakar onormala elektriska laddningar från hjärnan till resten av kroppen. Beslag kallas också kramper, solsting eller passform och är indelade efter typerna av anfall. De två typerna av anfall en hund min erfarenhet är en generell beslag och partiska beslag. Generaliserade anfall är en där en hund kan förlorar medvetandet, jerk hans lemmar, faller till marken, dregla alltför, kissa och bajsa. Partiella anfall påverkar endast en viss del av hjärnan orsakar hunden att rycka, slå huvudet, bita på osynliga flugor och uppvisar ovanliga beteende.

Orsakar

Det finns många saker som kan orsaka en hund att drabbas av anfall. Några av dessa inkluderar en hjärntumör, skallskada, valpsjuka, hypoglykemi, Borrelia, njursjukdom, förgiftning och fästingen biter, enligt hund-epilepsy.com. En veterinär kommer att behöva veta om hunden och vad som hände före, under och efter beslag att effektivt begränsa orsaken till beslag.

Brian tumör

College av Veterinary Medicin anges att cancer kan påverka hjärnan av äldre hundar (äldre än 5 år gamla), men vissa raser som Boston terrier och boxer är mer benägna att utveckla hjärncancer. En hjärntumör är en massa i hjärnan, men vanligtvis används för att beskriva en cancerogena massa som framkallar inom hjärnskålen (hjärnan). När en hjärntumör misstänks, behövs en röntgen eller MRT för att diagnostisera det.

Hjärntumör och beslag

Om en hund har en tumör i hjärnan, kan symtomen utvecklas gradvis, även om i vissa fall kan de presenterar snabbt. Beslag är det vanligaste symtomet på en hjärntumör på grund av att öka trycket i hjärnan orsakas av tumören, enligt hund-epilepsy.com, och kan ibland vara det enda tecknet på tumören. Andra symtom kan vara partiell blindhet, vippning av huvudet, förlamning, svaghet och förlust av koordination.

Behandling

Hunden kan få en kortikosteroid att styra svullnad i hjärnan tillsammans med Anfallsskydd läkemedel för att hjälpa dig att kontrollera kramper. I vissa fall kan kirurgiskt avlägsnande av tumören behövas. Behandling av hjärntumörer är beroende av många saker, inklusive storlek, typ och placering av tumören. Med något så allvarligt som en hjärntumör, bör din hund ses av en onkolog eller neurolog för att få den bästa behandlingen, enligt hund-epilepsy.com.